Beba Razvoj u 1. godini 12. listopada 2016.

Duda može izazvati emocionalne probleme kod dječaka?

dječak beba duda
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pretjerano korištenje dude za smirivanje muške djece može dovesti do njihove emocionalne nezrelosti kasnije u životu, pokazalo je novo istraživanje

U prvoj studiji koja se bavi ovim problemom, tim istraživača sa Sveučilišta u Wisconsinu otkrila je da korištenje dude može dovesti do emocionalnih problema, pogotovo kod dječaka. Problem nastaje, tvrde stručnjaci, u komunikaciji. Kada komuniciramo s bebom, one prvo prepoznaju ton našeg glasa i naš izraz lica, tvrde istraživači. 

Znate li kakve veze duda ima s masturbacijom?

Ali, kada dijete ima dudu u ustima, ne može nas imitirati, što može dovesti do emotivne nezrelosti. Zanimljivo je da kod djevojčica nema posljedica pretjeranog korištenja dude, ali kod dječaka one su izražene kasnije u životu. Grupa učenika riješila je test za mjerenje emocionalne inteligencije i pokazalo se da oni kojima su roditelji često i dugo davali dudu imaju slabije rezultate u školi.

Korištenje dude u pretjeranim količinama ne preporučuje ni Svjetska zdravstvena organizacija, zbog povezanosti s infekcijama uha kao i zbog promoviranja duljeg dojenja, što je zdravo za bebe.

beba duda | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Je li svakoj bebi potrebna duda?

Bebe mnogi zamišljaju s dudom u ustima, no je li to nešto što beba zaista treba? Pročitajte što o prednostima i nedostacima korištenja dude varalice misle mame s foruma Klokanice, a što savjetnice za dojenje i stomatolozi.

Test emocionalne inteligencije za roditelje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.