Beba Razvoj u 1. godini 10. veljače 2017.

Beba se stalno budi nakon uvođenja dohrane

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čitateljica je zabrinuta jer se beba počela stalno buditi tijekom noći, odgovara joj naša stručnjakinja pedijatrica mr.sc. Giovanna Armano

Imam bebu staru 7 mjeseci i 11 dana. Od navršenog 1. mjeseca do 5. mjeseca spavala je cijelu noć bez hranjenja i buđenja od cca ponoći do 11 sati ujutro. S obzirom na to da je izvrsno napredovala, pedijatrica je rekla da ju ne moramo buditi. S 5 i pol mjeseci smo krenuli s dohranom, međutim od tada se budi svakih 3-4 sata tijekom noći i pojede 250 ml mlijeka. Ne razumijem kako je prvih 5 mjeseci spavala cijelu noć i nije jela, a sad kada je veća, čak 2 do 3 puta tijekom noći pojede tako puno? Napomenula bih još da se rodila s 3250 grama a sada već ima 8500 grama, pa me također zanima je li to previše?

Beba možda nije gladna, ali ju muče zubići ili se probudi pa se ne može natrag uspavati. To nije ništa neobično mnoge se bebe bude, neke niti ne prestanu od rođenja jesti svaka 3 sata, pa tako i cijelu noć. Pokušajte joj ponuditi malo vode, nježno je utješiti da se u potpunosti ne razbudi. Možda na večer možete dati neku kaloričniju kašicu. Po težini izvrsno napreduje.

beba, dohrana, kašice Možda te zanima... Kako znati da je beba spremna za uvođenje dohrane? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.