Beba 28. rujna 2023.

Nije za one osjetljivog želudca: Ovaj tata ispire nos bebi na očito vrlo učinkovit način

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ispiranje nosa je nešto što mnogima već kad to izgovore stvara nelagodu, jer znaju da to podrazumijeva borbu s mališanima. A s druge strane – neizbježno je. E, pa ova metoda je naočigled učinkovita!

Kako nam stigne jesen i počnemo razmišljati o onim zimskim danima, tako oni s malom djecom pomisle na – šmrklje. Da, potpuna romantika, baš kako to i inače bude u roditeljstvu. Hladni dani nekog asociraju na boje jeseni, neke na mandarine, neke na iščekivanje snijega, a roditelji onih najmanjih misle na šmrklje.

Možda te zanima... Fiziološka otopina može značajno smanjiti hrkanje i poteškoće s disanjem kod djece Školarci

Ne čudi to uopće, budući da su zaštopani nosovi jedan od najvećih problema koji muči bebe i mališane od početka jeseni, pa sve tamo do proljeća. I nije sad najveći problem zaštopan nos, ali kad pomisliš u što se sve može pretvoriti taj zaštopani nos, odmah ti je jasno da se nos mora čistiti. Tebi, ali ne i djeci.

Klincima to nije omiljena stvar na svijetu. Ne postoji, vjerojatno, beba niti starije dijete koje voli čistiti nos. No, ti znaš da je to nešto što se mora, pa je važnije energiju usmjeriti na to kako to napraviti na najbezbolniji i najučinkovitiji način. E, pa ovaj tata bi te mogao inspirirati!

Naime, snimka u kojoj tata čisti sinu nos uštrcavanjem fiziološke u jednu nosnicu, dok na drugu izlazi pregršt sluzi, mnogima će biti neprihvatljiva i mnogi će zažmiriti. Mnogi će, isto tako, reći da to – nikad ne bi napravili djetetu! Mnogi će reći da nema šanse da bi to njihovo dijete pretrpjelo. No, svi će se, bez iznimke morati složiti da je rezultat fenomenalan.

Sigurno će biti onih koji će pomisliti da ovo jednostavno nije primjeren način za ispiranje nosa, te da to liječnici sigurno ne bi odobrili. No, znate što? Bi, itekako. Upravo na ovaj način mnogi liječnici preporučuju čišćenje nosa. Ispiranje sinusa je sasvim normalno i prihvatljivo, a kad je nos zaštopan, onda je potrebno to učiniti uz malo jači „poguranac“.

Na ovaj način šmrklje doslovno lete van. Može se to vidjeti i na snimci, a može se i isprobati. No, provjeri to slobodno najprije s liječnikom, baš za tvoje dijete. A ako se odlučiš na to, potrebna ti je velika šprica, mekani – gumeni nastavak za špricu (da se ne ozlijedi bebin nos), te fiziološka otopina. Na jednu nosnicu ulazi fiziološka, a na drugu izlazi – obogaćena onim što želiš istjerati iz bebina nosa.

Ako imaš problem s ovim i čini ti se jednostavno stravično, možeš to isprobati na sebi. Možda se i ti oduševiš. A kad se dijete jednom navikne, vjerojatno se neće više buniti, jer je olakšavajući osjećaj nakon takvog tretmana ipak bolji nego zaštopan nos.

Možda te zanima... Još uvijek ne zna ispuhati nos? Ovi bi mu trikovi kroz igru mogli pomoći kako da nauči Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.