Beba Mama poslije poroda 19. veljače 2020.

Posramljuje li ovo upozorenje u bolnici roditelje kad trebaju najviše empatije?

Foto: Twitter/Ash Cottrell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ja sam na neonatalnom odjelu s mojom bebom starom pet dana. Ovaj plakat me rastužio...'

Sjećaš li se kad si prvi put vidjela svoju bebu? Sjećaš li se tog osjećaja? Koliko si bila iscrpljena, omamljena, koliko si bila ranjiva u tim prvim danima? Ako si prošla kroz to onda znaš da je posljednje što novi roditelj treba biti osramoćen... posebno novi roditelj koji je još uvijek u bolnici.

Nažalost, roditelji u jednoj bolnici vjerojatno su osjetili sram ... i to zahvaljujući vrlo upitnom znaku postavljenom na zidu bolnice. Majka dr. Ash Cottrell na svom je Twitteru objavila fotografiju i  možemo reći to upozorenje da na pogrešan način trlja sol na ranu novim mamama. 

Možda te zanima... Što sestre s odjela neonatologije žele da roditelji Palčića znaju Beba

"Ja sam na neonatalnom odjelu s mojom bebom starom pet dana. Ovaj plakat me rastužio...", napisala je pored fotografije znaka. Ispisani znak u biti sramoti nove roditelje zbog gledanja njihovih telefona.

"Mama i tata ... Molim vas, pogledajte ME dok se hranim, mnogo sam zanimljiviji od vašeg telefona !!! Hvala vam", piše na znaku.

Posebni odjel neonatologije je odjel za bebe koje ne trebaju biti na intenzivnom odjelu neonatologije, ali još uvijeke nisu spremne za povratak kući. A to je jako stresno vrijeme za roditelje koji bi možda htjeli javiti obiteljima novosti ili samo žele malo pogledati na mobitel i odvratiti misli i opustiti se

"Kad je beba na neonatalnom odjelu, nemaš druge mogućnosti nego sjediti i gledati svoju bebu. Po cijele dane. Satima. Ne možeš je odvesti doma i maziti se s njom. Ali pogled na mobitel u jednom trenutku kako bi sebi skratio malo vrijeme i ublažio sitne sate na odjelu ne bi trebao nitko zamjeriti", jedan je od komentara na objavu. 

Ovaj znak NIJE ono što novi roditelj treba vidjeti - posebno hormonalna mama. I zato mama: dopušteno ti je gledanje u telefon. Jer si čovjek.

beba mobitel Možda te zanima... U rodilištu mi je mobitel pao na bebinu glavu; može li biti posljedica? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.