Beba Mama poslije poroda 30. prosinca 2014.

Podijelite svoju priču o dojenju!

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U našoj akciji 'Podijelite priču', siječanj 2015. odlučili smo posvetiti pričama o dojenju. Što je vama u tom iskustvu bilo najljepše, a što najteže? Napišite nam i pošaljite svoju priču o dojenju!

Iskustva s dojenjem ponekad su idilična, sve se odvija prirodno i lako, na zadovoljstvo mame i bebe, no mnoge se žene za takvo nešto moraju boriti. Pogotovo u početku, mogu se javiti ragade, upale dojki, sporije napredovanje djeteta i drugi problemi zbog kojih bi možda ponekad bilo lakše odustati od dojenja. Tu su onda i bolovi, umor, osjećaj krivnje ili sumnje u svoje majčinske sposobnosti, a vrlo često i pritisak i nerazumijevanje okoline. Čak i one žene kojima sve dobro krene, kasnije se mogu suočiti s neugodnim osjećajima prilikom odvikavanja od dojenja, ili pak s osudom okoline ako, po njihovom mišljenju, doje predugo.

U našoj akciji 'Podijelite priču', do sada smo dijelili iskustva o prvih mjesec dana s bebom, o tome kako znamo da smo dobre mame te uvijek zanimljive priče s poroda. Siječanj 2015. odlučili smo posvetiti pričama o dojenju.

Kakva je vaša priča? Koliko je vaše dijete staro sada, jeste li ga dojili i koliko dugo? Što vam je u tom iskustvu bilo najljepše, a što najteže? Što je dojenje vama značilo? Kada ste prestali dojiti i kako je to izgledalo? Tko vam je u svemu najviše pomogao, a tko odmogao? Biste li drugi put nešto napravili drugačije? Napišite nam i pošaljite svoju priču o dojenju!

Kako poslati priču?

Ako još niste, registrirajte se i sprijateljite se s profilom Klokanica na našoj društvenoj mreži te nam kroz Poruke ili Poruke redakciji pošaljite svoju priču. Najbolje priče ćemo objaviti, s vašim imenom i fotografijom, ili anonimno, ovisno o vašoj želji.

Pročitajte priče mama s Klokanice koje su do sada sudjelovale u akciji 'Podijelite priču':

Prvih mjesec dana s bebom

'Tješili su me da nisam loša mama ako nemam dovoljno mlijeka'

'Nakon carskog reza nisam mogla držati svoju bebu'

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

'Bože moj, što da radim s ovim djetetom?'

Kako znam da sam dobra mama?

'Odgoj dječaka bio mi je veliki izazov'

'Čini se da svi znaju odgajati moju djecu, osim mene'

'Izborila sam se da moje dijete u bolnici dobije adekvatnu skrb'

'Plakala sam kad sam vidjela poklon svoje kćeri'

Priče s poroda

'Nisam ni počela tiskati, a već sam rodila'

'Nakon poroda imala sam noćne more'

'Odbila sam epiduralnu, a onda požalila'

'Probudila sam se usred carskog reza'

'Moj je porod davno izašao iz mode - ni brz, ni bezbolan'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.