Beba Mama poslije poroda 15. lipnja 2022.

Manekenka pokazala tijelo 5 mjeseci nakon porođaja blizanaca pa poslala snažnu poruku

Foto: Instagram ;Manekenka pokazala tijelo 5 mjeseci nakon porođaja blizanaca uz snažnu poruku
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznata mama i plus size manekenka iskreno progovara o majčinstvu i pritiscima društva s kojima se i sama ponekad teško nosi

Plus-size manekenka Ashley Graham u videu na Instagramu pokazala je kako izgleda njeno tijelo pet mjeseci nakon što je rodila blizance. "Objavljujem ovaj video za sve mame koje se nisu i možda se nikada neće vratiti na staro, kao i za sve one kojima treba podsjetnik da je tijelo lijepo u svom pravom obliku", napisala je u opisu.

Prošle godine otkrila je da je pritisak društva i medija oko "povratka na staro" nakon porođaja utjecala na njezin odnos prema tijelu dok je bila trudna s prvim sinom Isaacom, ali i na njezino iskustvo nakon poroda. 

"Svi su mi govorili da ću izgubiti sve kilograme nakupljene u trudnoći ako budem dojila. To se nije dogodilo. Teško je prihvatiti gubitak kontrole nad svojim tijelom kada ste trudni", rekla je tada. 34-godišnjakinja i njen partner Justin Ervin dobili su svoje prvo dijete, sina Isaaca, u veljači 2020. godine. Manje od dvije godine poslije rodila je blizance Malachija i Romana, u siječnju 2022.

 "Ovo je moje snažno tijelo pet mjeseci nakon porođaja, koje je bilo trudno dvije godine. Takvo je kakvo jest. Nadam se da ću normalizirati sva tijela u svakoj fazi života", rekla je u svom posljednjem videu i oduševila majke diljem svijeta. 

Podsjetimo, Ashley Graham je otvoreno pričala o svom iskustvu poroda i otkrila je da je zamalo umrla rađajući svoje blizance. Naime, Ashley se onesvijestila tijekom poroda kod kuće i počela je jako krvariti.Za Page Six tada je otkrila i neke detalje porođaja, između ostalog, kako se on odvio u njezinoj kupaonici, točnije u kadi, nakon čega joj je pozlilo. Graham je priznala da su trudovi počeli kada je otišla u kupaonicu. Otkrila je da je puno krvarila te noći, rađajući blizance u kadi za kućni porođaj u svom domu.

Premda je, kako kaže, raspoloženje bilo slavljeničko nakon što su dječaci došli na svijet, stvari su ubrzo krenule nizbrdo. Sinovi su rođeni zdravi kod kuće točno u 3:45 ujutro. Tada je počela Ashleyna drama. Odjednom je, kaže, počela krvariti i onesvijestila se. Medicinski tim koji je pomogao pri porodu morao se usredotočiti na spašavanje njenog života.

"Pogledala sam svoju primalju i rekla: 'Ne osjećam se dobro. Mislim da moram leći.' I pala sam u nesvijest", rekla je Graham. "Sve čega se sjećam je da sam osjetila lagan dodir na obrazu, za koji sam kasnije saznala da je bio snažna pljuska, netko me je držao za ruku, čula sam supruga kako se moli. I sjećam se da sam vidjela tamu i nešto što je izgledalo kao zvijezde." Graham je nastavila da se kasnije probudila i vidjela krv posvuda dok su je svi pokušavali uvjeriti da je sve u redu.

"Nisu mi htjeli reći da sam izgubila litre krvi. Nisu mi htjeli reći da me je jedna od primalja morala preokrenuti i pritisnuti prstom točno iznad moje stidne kosti u pokušaju da zaustavi krvarenje", otkrila je Ashley.  Iako su dječaci bili dobro, Ashley je naredna četiri dana ostala prikovana za krevet, a narednih sedam nije mogla hodati.

Kod kuće je provela dva mjeseca, a težak porod nagovijestila je i svojom objavom na Twitteru napisavši: "Treba mi vremena da se oporavim i povežem sa svojim mužem i dječacima. Ovo nije bilo lako, ali je bilo vrijedno toga", napisala je tada.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.