Trudnoća 11. travnja 2022.

Majka četvero djece ponosno pokazala tijelo, komentari će te iznenaditi

Foto: instagram/thebirdspapaya ;Mama ponosno pokazala tijelo nakon poroda
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Vrijeme je da shvatimo da su strije, višak kože i trbuščić nakon poroda u potpunosti normalni!'

Izazovan je put do potpunog prihvaćanja tijela nakon poroda, onakva kakva ona jesu – prekrasna bez obzira na strije i ožiljke. Jedna je mama napisala inspirativno pismo za sve žene i majke koje se teško nose s pritiscima društva.

Sarah Nicole Landry otvoreno se zalaže za normalizaciju ženskog tijela nakon poroda. Kanadska influencerica, poznatija kao The Birds Papaya, objavila je seriju fotografija u kojima je ponosno pokazala kako izgleda nakon što je rodila četvero djece. "Je li ovo tijelo na fotografiji zaista čudno ili smo samo odrastali u svijetu u kojem ga nikad nismo imali priliku vidjeti?", zapitala se u opisu ispod objave.

Usporedila je svoje tijelo tijekom trudnoće, kratko nakon poroda i par mjeseci nakon poroda te zaključila da ga treba prihvatiti u svakom obliku i veličini. Objava je u svega nekoliko dana prikupila više od 170 tisuća lajkova i brojne komentare podrške drugih žena.

"Odrasli smo, a nismo imali prilike vidjeti ovakvo tijelo osim u majčinoj kupaonici i sada ga želimo gledati posvuda", poručila je voditeljica Tracy Moore. "Istinska si inspiracija svakoj ženi", napisala je druga.  "Trebali bismo se odreći koncepta normalnog. Čak su i tijela koja se smatraju predivnima u našem društvu, u nekoj drugoj kulturi neobična. Trebamo slaviti svaki oblik tijela u svakom životnom trenutku", dodala je treća.

Srećom, sve više ljudi shvaća da je tijelo s prethodnih slika u potpunosti normalno. Društveni pokret "body positivity" zalaže da se da se u društvu iskorijeni etiketiranje i diskriminacija na osnovi fizičkog izgleda. Društvene mreže danas su prepune neretuširanih fotografija i stvarnih slika tijela nakon trudnoće i poroda. 

Čak i slavne osobe otvoreno progovaraju o ovoj temi i jasno daju do znanja javnosti da se promjene kroz koje su njihova tijela prošla tijekom trudnoće trebaju slaviti i da je pritisak društva da se u roku od nekoliko dana ili tjedana nakon rođenja bebe vratimo u formu potpuna besmislica.

"Uživajmo u svojoj postporođajnoj ljepoti (bez obzira koliko je mjeseci ili godina prošlo od poroda). Prihvatimo da će neke od nas jednostavno imati trbuščić bez obzira na to što radimo. I to je u redu. Prigrliti i prihvatiti svoje tijelo je dugotrajan proces. Gdje god se nalazila na vlastitom putovanju, znaj da je tvoje tijelo prekrasno i snažno! I ne dopusti da ti netko kaže drugačije", poručila je mama Sarah.

Možda te zanima... Stvarna slika ženskog tijela nakon poroda: Mame ponovno oduševljavaju fotkama Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.