Beba Mama poslije poroda 18. rujna 2016.

Kada se nakon poroda vraćaju seksipil i samopouzdanje?

žena ogledalo
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon poroda, ženama je potrebno u prosjeku 409 dana da vrate liniju koju su imale prije trudnoće, dok samopouzdanje vraćaju povratkom na posao

Više od godinu dana po dolasku bebe potrebno je da bi se žene ponovno osjećale privlačno i ženstveno, pokazali su rezultati britanskog istraživanja u kojem je sudjelovalo 1.000 žena. Ispitanice su priznale da im je za vraćanje figure trebalo u prosjeku pet mjeseci više nego što su očekivale.

'Kako sam nakon poroda smršavjela 14 kilograma'

Gotovo 10 posto žena kaže da im je trebalo više od dvije godine kako bi se opet osjećale poželjno, dok oko 15 posto njih smatra da nikada nisu vratile taj osjećaj. Najveći krivci za ovo su stalni umor i višak kilograma, kao i činjenica da više nemaju vremena samo za sebe.

Holivudske mame koje su ponosne na svoje tijelo nakon poroda

Polovica žena ističe da im se samopouzdanje vratilo kad su se vratile na posao. Stručnjaci ističu da trudnoća i majčinstvo mijenjaju život žene iz korijena i da je najvažnije za novopečene mame zadržati svijest o značaju svoje uloge i izbjeći usporedbu s drugim ženama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.