Beba Mama poslije poroda 04. ožujka 2016.

Ako su grudi prije trudnoće bile veće, više će se opustiti

grudi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Natečene mliječne žlijezde tijekom dojenja potiskuju masno tkivo, a u trenutku prestanka dojenja vrijedi sljedeće pravilo: što su prije trudnoće bile veće, više će se i opustiti

Kad se grudi jednom opuste, pomažu jedino kirurzi. Izuzetno je važna prehrana tijekom trudnoće: kolikom se brzinom debljate, tolikom brzinom rastu i grudi. Natečene mliječne žlijezde tijekom dojenja potiskuju masno tkivo, a u trenutku prestanka dojenja vrijedi sljedeće pravilo: što su grudi prije trudnoće bile veće, više će se i opustiti.

Utječe li veličina grudi na mogućnost dojenja?

Izuzetno je važno da tijekom trudnoće nosite odgovarajući grudnjak, koji ne mora biti skup, ni grudnjak za dojilje, nego mora biti čvrst. Ako se vaše grudi miču svakim korakom, znači da nosite neodgovarajući grudnjak. Muskulatura prsnih mišića može se ojačati vježbama, ali će rezultati biti vidljivi samo ako imate male grudi.

6 promjena na tijelu nakon poroda

Koliko je ubrizgavanje hijaluronske kiseline efikasna metoda?

Mnogi kirurzi odbijaju primijeniti ovu metodu, jer još nije dovoljno ispitana. Osim toga, ova tvar razgrađuje se u organizmu još naredne tri do četiri godine, pa se zahvat mora redovito ponavljati.

'Nakon trudnoće moje grudi više nikad neće biti iste'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.