Beba Igre za bebe 10. listopada 2013.

Koja su kolica najbolja za mene i moju bebu?

kolica
Foto: Mondo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kolica su jedan od najvažnijih komada dječje opreme, no među puno različitih modela ponekad je teško odabrati "prava". Da bismo vam olakšali potragu, predstavljamo vam pet različitih kolica, dostupnih u Mondo Internet Supershopu

kolica | Author: Mondo Foto: Mondo

Tri u jedan s autosjedalicom

Ako očekujete prvo dijete i još nemate ni autosjedalicu, možda ćete procijeniti da se isplati kupiti neka od modernih 3u1 kolica, poput ovih Graco 3u1 Evo chilli. Možete ih koristiti od rođenja pa dok dijete ne dosegne težinu od 15 kilograma, što bi moglo biti s oko tri godine.

Putni sistem sastavljen je od kolica Evo, autosjedalice 0+ Junior Baby, koja je namijenjena bebama od rođenja do oko godine dana, odnosno do 13 kilograma, adaptera za autosjedalicu te košare Drive. U komplet je uključena zaštita za zimu te navlaka za kišu.

Cijena kolica Graco 3u1 Evo chilli u Mondo Internet Supershopu je 3.699,99 kuna.

kolica | Author: Mondo Foto: Mondo

Četiri pametna položaja

Povoljnije ćete proći ako vam trebaju samo kolica, no i tada je dobro birati ona s više položaja, jer je za bebe tijekom prvih mjeseci najvažnije da u njima mogu ležati, a kasnije postaju aktualni polulsjedeći i sjedeći položaji, iz kojih bolje vide svijet oko sebe. 

Kolica smart brown namijenjena djeci od rođenja do tri godine, udovoljavaju ovom kriteriju, s četiri pozicije naslona za leđa i nekoliko pozicija naslona za noge. Imaju kočnicu na stražnjim kotačima i amortizere na prednjim, te odgovaraju europskim standardima EN 1888. 

U Mondo Internet Supershopu kolica smart brown trenutno su za snižena s 1.299,99 kuna na 999,99 kuna.

kolica | Author: Mondo Foto: Mondo

Šarena i lako sklopiva

Jedan od kriterija prilikom odabira kolica svakako može biti i njihovo lagano sklapanje. Sklapat ćete kolica svaki put kad ih trebate spremiti u prtljažnik automobila, ili kod kuće ako želite uštedjeti prostor, a kad su sklopljena, lakše ih je i nositi uz stepenice. 

Kolica Mirage, namijenjena također djeci od rođenja do tri godine, sklapaju se jednom rukom i teška su 7,1 kilogram. Kolica Mirage dolaze sa zanimljivom navlakom Jaffa Stripe, tkanine su im testirane na toksičnost i postojanost boja, imaju krović s UV zaštitom, a Gracov patentirani "One-Click" sistem omogućuje lako i jednostavno korištenje s autosjedalicom Junior Baby 0+.

Kolica Mirage s navlakom Jaffa Stripe u Mondo Internet Supershopu koštaju 899,99 kuna.

kolica | Author: Mondo Foto: Mondo

Sigurna za šetnju i shopping

Dodatak kolicima u čiju ćete se praktičnost brzo uvjeriti je velika košara za stvari, kakvu imaju kolica Mirage, ovdje s navlakom Solo Biscuit. 

Njihov kvalitetan, robustan okvir daje sigurnost i udobnost djetetu, kao i naslon s tri položaja, tako da se mogu koristiti od rođenja do tri godine. I kod ovih kolica Gracov patentirani "One-Click" sistem omogućuje lako i jednostavno korištenje s autosjedalicom Junior Baby 0+.

Kolica Graco Mirage biscuit u Mondo Internet Supershopu možete kupiti za 799,99 kuna.

kolica | Author: Mondo Foto: Mondo

Lagana i povoljna kišobran kolica

Nakon što napuni šest mjeseci, dijete će u kolicima radije sjediti nego ležati pa vam mogu biti dovoljna i takozvana kišobran kolica. Ona su uvijek manja i lakša pa su prikladnija za nošenje i spremanje.

Kišobran kolica Loco orange teška su 5,2 kilograma, prednja zaštitna prečka otvara se po sredini otvara, a naslon za leđa prilagodljiv je u više pozicija. Prednji kotači pokretljivi si u svim smjerovima, ali mogu se i fiksirati, a na zadnjim kotačima nalaze se kočnice. Možete ih koristiti od kad dijete počen sjediti do dobi od četiri godine. 

U Mondo Internet Supershopu Mondo kišobran kolica Loco orange koštaju 349,99 kuna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.