Beba Igre za bebe 21. travnja 2022.

8 stvari koje trebaš znati o djetetu rođenom u znaku Bika

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako se tvoje dijete rodilo između 20. travnja i 20. svibnja, tada imaš umiljatog, talentiranog i emotivnog Bika.

1. Tvrdoglavi su

Slatki i tih sve dok ih ne isprovociraš, ali ako ih pokušaš natjerati da naprave nešto što ne žele, ovi mališani se neće mrdnuti. Tvoje dijete jasno zna što voli i želi, a što ne. Oni sve rade na svoj način i imaju svoje ideje. 

2. Vole rutinu

Nemoj iznenaditi svog malog Bika, mrzi iznenađenja. Još dok su i bebe vole i prihvaćaju rutinu i predvidljivost. Promjene unosi malo po malo kako bi omogućila svom djetetu da se postepeno prilagodi i pripremi na novo. 

Možda te zanima... Što godišnje doba u kojem je beba rođena govori o njoj? Beba

3. Taktilni su

Bikom vlada pet osjetila, a jedan od načina na koji ćeš to vidjeti u svojoj bebi je njegova ljubav prema dodiru. Tvoja bebe Bik voli biti jako stisnut uz tebe i obožava se maziti. Želi da ga čvrsto držiš u naručju dok doji. Ako se uznemiri, prvo provjeri stanje u peleni, jer bebe Bikovi ne vole nikakve neudobnosti. 

4. Sve stavljaju u usta

Ako će itko biti ovisan o dudi i sisanju palca, onda će to biti beba Bik. Više od druge, djeca rođena između 20. travnja i 20. svibnja imaju tendenciju stavljati sve u usta (ovo je još jedan simptom da njima vlada pet osjetila). Iako su dude dobre (i spas svakoj mami) za smirivanje bebe, trebala bi dobro razmisliti želiš li stvoriti tu naviku koje bi se mogla teško riješiti.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

5. Oni su blagi, spori i odmjereni

Unatoč njihovoj urođenoj tvrdoglavosti, dijete Bik je jako simpatično i cijenjeno. Bik je najosjetljiviji od svih 12 znakova. Obično su mirni, veseli, pozitivni i odani. Njihovi postupci su predvidljivi i u igri su uvijek fer.

6. Oni trebaju puno ljubavi i nježnosti

Iako će rijetko kad skrivati svoje emocije, mali Bikovi žele i traže da im se pokaže i pruži puno ljubavi i pažnje. Budi velikodušna u svojim zagrljajima i često im govori koliko ih voliš i cijeniš. 

7. Njihov stil igre: Izađite vani i pustite glazbu

Kao zemljani znak, bebe Bikovi vole biti i igrati se vani. Vole glazbu, zato im za igranje ponudi instrumente ili samo lonce i poklopce po kojima će lupati. 

8. Skloni su udaranju

Iako su mali Bikovi općenito prilično slatki i pošteni, često znaju biti 'tempirane bombe', koja se demonstrira šakama i nogama. Morat ćeš naučiti svojeg Bika da udaranje nije u redu i da bi svojim postupcima mogao povrijediti i ozlijediti druge. 

Možda te zanima... Zašto su bebe rođene u svibnju tako posebne? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.