Beba Igre za bebe 21. veljače 2024.

Ovih 7 stvari trebaš znati ako imaš malu Ribu

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Emotivci i sanjari - pogledaj koje sve osobine ima tvoj mališan rođen u znaku Ribe.

Ako se tvoje dijete rodilo od 19. veljače do 20. ožujka - čestitamo, dobila si malenu Ribu, a iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će se tvoje dijete točno uklopiti u ovaj profil, donosimo ti neke od glavnih osobnosti malenih Riba koje su izdvojene na Mom365.

1. Ekstremno su osjetljivi

Gotovo su sve Ribe ekstremno osjetljive osobe. To može značiti i da će tvoje dijete često pratiti tvoje emocije, odnosno oponašati ih. Ako si ti tužna, velika je šansa da će i tvoj mališan biti tužan, a kada je riječ o disciplini - strog pogled često će biti sve što je potrebno kako bi tvoj mališan znao da je sada dosta, a to je zbog činjenice da se lako povrijede.

Možda te zanima... Kineski horoskop: Kakva će biti beba rođena u godini Štakora? Beba

2. Lako se povrijede

Kada je riječ o osjetljivosti, druga strana te medalje je svakako povrijeđenost i povučenost koja dođe nakon nje. Tvoja mala Riba brzo će shvatiti da teško prihvaća biti u krivu, a još gorje nepravdu i da ju to "boli." Stoga, s vremenom tvoj bi mališan mogao odlučiti da je bolje zatvoriti se u sebe i udaljiti se od upitnih situacija, nego biti povrijeđen, a malo više ljubavi i pažnje recept su koji će pomoći tvojem mališanu da izađe iz sigurne zone.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

3. Imaju bujnu maštu

Djeca rođena u znaku Riba imaju bujnu maštu - do te mjere da ćeš se ponekad možda i zapitati: 'Da li je sve što tvoj mališan radi u slobodno vrijeme - mašta?" Dobra vijest je da ona obično nije zloćudna, već je riječ o njegovoj jedinstvenoj verziji svijeta. Nadalje, rođeni u znaku Ribe prirodni su pripovjedači, pa ohrabri njihovu kreativnost čak ako je i riječ o fikciji.

4. Previše vjeruju / Naivni su

Ribe su također i nježne duše koje u ljudima često vide samo najbolje. To može dovesti do toga da u svom životu brzo povjeruju ljudima. Iako povjerenje u druge ljude obično nije loše, ono može stvoriti probleme kada tvoj mališan dođe u kontakt s ljudima koji nemaju dobre namjere. Daj svojem mališanu mjesta da raste, razvija se i oblikuje sam, ali vjeruj svojoj intuiciji ako je u pitanju netko za koga smatraš da nije dobar za njega.

Možda te zanima... Kakva ste mama prema horoskopskom znaku? Roditelji

5. Strastveni su

Jednom kada Riba pronađe nešto što voli, obično se u potpunosti usredotoči na to. Ako tvoj mališan ima omiljenu igračku - u njegovoj je astrološkoj prirodi da ju želi nositi svuda sa sobom. Kako odrasta, ta usredotočenost će mu pomoći na putovanju kroz izabrano područje rada.

 | Author: Unsplash Foto: Unsplash

6. Idealisti su

Tvoja malena Riba često će težiti i ustrajati na savršenstvu. Iako to ponekad može biti dobra osobina, ona može i nauditi osjetljivoj duši Ribe kada zbog svojeg idealizma očekuje nerealne rezultate. Kao roditelj - moraš zapamtiti to i pripaziti na osjećaje svojeg mališana kada stvari ne funkcioniraju kako je on možda zamislio. Možda će on to uzeti previše k srcu i onda će najviše trebati tvoju potporu.

7. Vole sanjariti

Kada si osoba koja očekuje savršenstvo, ponekad je teško nositi se sa stvarnošću. Zbog toga, tvoj će se mališan možda okrenuti sanjarenju. Ležanje i razmišljanje o idealnom svijetu odličan je način za provesti nedjelju popodne prema Ribama, no pripazi da mu upravo sanjarenje ne postane bijeg od problema.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.