Beba Igre za bebe 21. siječnja 2021.

Osam stvari koje trebaš znati ako imaš bebu Vodenjaka

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako se tvoje dijete rodilo između 20. siječnja i 18. veljače, tada imaš pametno, mudro, tolerantno dijete Vodenjaka

1. Očekuj neočekivano s Vodenjakom

Tvoj mali Vodenjak držat će te na nogama, to je sigurno. Ispunjeni energijom, emocijama i inteligencijom, Vodenjaci vole biti uvijek u pokretu. Upoznavanje novih ljudi, isprobavanje novih stvari i viđenje novih mjesta uvijek mu je na dnevnom redu. Voljet će biti aktivan i uživat će pokazati svijetu da je apsolutno neustrašiv.

beba Možda te zanima... 7 zanimljivih činjenica o zimskim bebama Beba

2. Oni su malo odsutni

Nije da te nije čulo ili namjerno ignorirao, već mu se mozak kretao tako brzo da je već zaboravio da si ga zamolila da pospremi igračke. Lako ti se može učiniti da te Vodenjak ignorira, ali stvarno mu je teško odjednom pratiti sve stvari o kojima razmišlja. 

3. Vodenjaci su tvrdoglavi

Ono što ćeš naučiti od Vodenjaka ja da on ne odustaje sve dok stvari ne krenu svojim putem. Ponekad će ti biti teško gledati kako tvrdoglavost može djelovati na njega, ali neka pokuša. Pouka samostalno naučena bit će daleko vrjednija.

4. Pazi na emocije

Ponekad će se vaš mali Vodenjak činiti najopuštenijim i sretnijim djetetom ikad - dok se ne dogodi nešto što nije očekivao. Iako to nije ništa čudno, Vodenjaci imaju tendenciju da svojim reakcijama idu iz krajnosti i krajnost. Srećom, to kratko traje pa će se brzo vratiti na Zemlju. 

5. Vodenjaci su empatični

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ako ti je potreban zagrljaj ili ljubazna riječ, tvoje će Vodenjak biti prvi koji će ti pokazati ljubav. Otkrit ćeš da on ma nevjerojatnu sposobnost znati kako se osjećaš bez da mu moraš to reći. No, budi oprezna - on već zna koliko si uznemirena, pa pokušaj koristiti nježne riječi kako bi mu pomogla da shvati da mora bolje odlučiti. 

6. Vodenjak = pozitivac

Šarmantan, privlačan, susretljiv i topao - sve su to pridjevi koje će ljudi govoriti za tvog Vodenjaka. Vodenjaci vole pozitivu pažnju i vole upoznavati ljude oko sebe. 

Možda te zanima... Najgore osobine mališana: Blizanac je lukavac, Bik tvrdoglav... Vrtić

7. Brzo uče

Oštroumni su i brzo shvate kako sve funkcionira. Sigurno ćeš primijetiti da oni nije samo pametan, već i socijalno inteligentan. U školi će lako postati mezimac učitelja. Budi sigurna da stavljaš dovoljno izazova pred njega, jer će se u protivnom početi oslanjati na svoj šarm kako bi se provukao umjesto da koristi svoju urođenu inteligenciju. 

8. Vodenjaci su temperamentni

Nikad nemoj misiti da si shvatila svog Vodenjaka. Otići će i uvijek napraviti ono što misli da je najbolje. Ponekad će biti teško razumjeti motiv koji stoji iza svega što čini, zato uvijek drži otvorenu liniju komunikacije. Uvijek će biti puni iznenađenja, pa očekuj divlju, ali ugodnu vožnju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.