Beba Dojenje 02. travnja 2019.

Sve više milenijskih mama odabire adaptirano mlijeko?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nedavno istraživanje otkrilo je ključni razlog zbog kojeg milenijske majke biraju adaptirano mlijeko nad dojenjem

Nema sumnje: Milenijske majke nose se sa majčinstvom drugačije. Koriste aplikacije kako bi pratile svoje trudnoće, društvene mreže kako bi bile u toku s informacijama i svoje glasove kako bi naglasile neke važne roditeljske probleme. 

A ako su rezultati nedavnog istraživanja bilo kakav pokazatelj, donose jednu veliku roditeljsku odluku zbog specifičnog razloga. Tvrtka Perrigo Nutritionals, proizvođač adaptiranog mlijeka, provela je anketu među majkama i njihovim navikama hranjenja bebe.

Možda te zanima... 10 stvari koje nisam znala o hranjenju bebe na bočicu Beba

Prema njihovim rezultatima, broj beba hranjenih adaptiranim mlijekom posljednjih godina značajno je porastao. I dok su 79 posto mama starijih od 35 koje hrane bebu bočicom otkrile kako osjećaju krivnju, gotovo 68 posto milenijskih majka (onih od 34 godina i mlađih) osjećalo se potpuno samopouzdano u svoj izbor hranjenja adaptiranim mlijekom. 

Praktičnost, a i tate mogu hraniti bebu

Milenijske majke također su podijelile svoje razloge zbog kojih ne doje, a pogodnost i praktičnost su na vrhu liste. Nije tajna da su zastarjele rodne uloge zamijenjene ravnopravnim pristupom roditeljstvu. S obzirom da u mnogim zemljama rodiljni dopust traje kraće i većina mama radi, tate imaju veću ulogu u dijeljenju odgovornosti, a hranjenje bočicom omogućuje roditeljima da dijele dužnosti hranjenja bebe

Hrvatice počinju dojiti, ali broj isključivo dojene djece značajno pada poslije tri mjeseca

Nimalo iznenađujuće, mame su otkrile kako bi više dojile kad bi njihov porodiljni duže trajao, a mame s više djece su također otkrile kako manje doje. 

I dok dojenje omogućuje nevjerojatne prednosti i za mame i za bebe, životne okolnosti ne olakšavaju majkama da uvijek hrane dijete kako bi željele. Na kraju krajeva, svaka majka sama zna što najbolje funkcionira za njezinu obitelj, a bez obzira dojiš li bebu ili je hraniš bočicom - ako funkcionira za tebe, funkcionirat će i za tvoju bebu

mame bez predrasuda Možda te zanima... 'Kombinirala sam dojenje i formulu' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.