Beba Dojenje 27. travnja 2021.

'Partner želi da prestanem dojiti jer misli da je to čudno'

beba, dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trebaju li i partneri biti uključeni u odluke o dojenju?

U anonimnoj objavi na Redditu novopečena majka se požalila drugim majkama i zatražila njihovo mišljenje. Naime, napisala je da ona i njezin partner imaju šestomjesečno dijete koje je još uvijek isključivo doji, budući da ima dovoljno mlijeka. Dodala je i da njezina kći još uvijek ne pokazuje interes za čvrstu hranu te da ne namjerava uvoditi adaptirane mliječne formule jer još uvijek može dojiti. No, problem u tome vidi njezin partner koji, kako tvrdi žena, ne podržava dojenje. 

U nastavku objave, napisala je kako njezin partner  "nema pojma o ženskim tijelima" te je priznala da ju je već nekoliko puta pitao kada planira prestati dojiti, iako mu je ona već objasnila da će to biti tek onda kada njihova beba sama odluči prestati ili kada napuni 18 mjeseci. "Jučer je došao gore prije spavanja, dok sam hranila bebu, i rekao mi: 'Mislim da je prestara za to, možda je vrijeme za adaptirano mlijeko i pravu hranu'", opisala je mlada mama jednu u nizu takvih situacija.

Pomalo gruba izjava ju je poprilično uznemirila te smatra da joj partner konstantno daje neprimjerene primjedbe. Tada mu je odgovorila; "Ti ne možeš odlučiti kada je ona prestara sve dok je ne nosiš devet mjeseci, ne rodiš je i onda je svaki dan stavljaš na svoju si*u. Odj*bi", prenosi Kidspot.

Možda te zanima... Trebala bi se pokriti! Nije li prevelik? Prekrasne fotke mama s komentarima okoline o dojenju Beba

Mišljenje javnosti je podijeljeno 

S obzirom na cjelokupnu situaciju, odlučila je zatražiti pomoć prijatelja, međutim nije naišla na podršku. Njezini su prijatelji rekli da bi on također trebao imati pravo odlučivati o tome kako će se njegovo dijete hraniti pa je odlučila potražiti drugo mišljenje na popularnoj stranici Reddit. No, mišljenja o temi su podijeljena.

"Ništa dobro ne proizlazi iz takve međusobne komunikacije. Ti odlučuješ koliko dugo ćeš ju dojiti. Može imati mišljenje o tome, ali konačan izbor je tvoj", smatra jedna osoba, a mnogi su se složili i bili na strani mlade mame.

Druga je osoba dodala: "Bez obzira na to što vaš partner nije rodio bebu, on je i dalje otac i trebao bi imati pravo glasa u određenim aspektima njezina života. To ne znači da je sada u pravu, ali izgovaranje stvari poput 'odj*bi' kada se ne slažete s njegovim mišljenjem nikako nije dobro." 

Jedna je majka napisala kako WHO preporučuje dojenje do druge godine djetetova života. "SZO preporučuje dojenje do dvije godine. Njegovo mišljenje je zastarjelo, nezrelo i izaziva bijes!" napisala je jedna žena.

Skok u razvoju Možda te zanima... Skok u razvoju bebe: Beba puno plače i stalno traži dojku Beba
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.