Beba Dojenje 12. travnja 2016.

Koliko novorođenče mora jesti?

beba mama majka
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nutricionistica Tena Niseteo objašnjava koja je dobra formula za izračunavanje mililitara djetetovih potreba te treba li se zabrinuti ako je nekad količina veća, a nekad manja

Zanima me koliko mala beba od deset dana treba pojesti mililitara mlijeka dnevno?

Količina mlijeka (bilo majčinog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka) koju novorođenčad i dojenčad treba ovisi o njihovoj tjelesnoj masi. Dobra formula za izračunavanje mililitara djetetovih potreba jest njegova tjelesna masa podijeljena s koeficijentom 0.7 i pomnožena sa 100. Npr. dojenče od četiri kilograma treba oko 570 ml mlijeka dnevno, ako se to podijeli na 8-9 obroka na dan, treba oko 60-70 ml po obroku.

Sve što trebate znati o dojenju na zahtjev

beba mama majka | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Količina mlijeka ne može se kontrolirati u djeteta koje siše stoga mu je potrebno dozvoliti da siše kad god hoće, no ne treba se ni zabrinuti ako dijete koje jede iz bočice uvijek ne pojede točno određenu količinu mlijeka, nekada će ta količina biti manja, a nekada veća od prosječnog obroka zbog čega djetetu treba dati slobodu da pojede koliko može i želi.

Koliko mora jesti beba hranjena adaptiranim mlijekom?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.