Beba Dohrana 12. svibnja 2023.

'Znam da sam sebična što ne dojim svoje dijete, ali ne želim opuštene grudi'

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odlučila sam ne dojiti iz sebičnih razloga. Ne želim unerediti bradavice i grudi. Želim više spavati, piti i jesti što god želim i vježbati, kaže anonimna mama

Anonimna mama kaže da zna da je sebična, ali da nije spremna dojenjem uništiti svoje bradavice, kao ni grudi. Čvrsto stoji pri stavu da ne želi imati obješene grudi.

Mama je priznala da je sebično odlučila ne dojiti svoju bebu jer ne želi opuštene grudi, neuredne bradavice ni probleme sa snom.

Novopečena mama objavila je na društvenim mrežama kako se ne želi ograničavati nakon devet mjeseci trudnoće. Tvrdi da je korištenje adaptiranog mlijeka savršeno funkcioniralo za nju i njezinog supruga, te da nije utjecalo na njezin izgled.

Možda te zanima... Duhovitom ilustracijom pokazala kako se grudi mijenjaju tijekom i nakon trudnoće Trudnoća

"Odlučila sam ne dojiti iz sebičnih razloga. Nisam željela unerediti svoje bradavice ili dobiti obješene grudi koje će čudno izgledati. Nisam se htjela nositi ni s mentalnim teretom dojenja. Htjela sam više spavati. Htjela sam piti i jesti što god želim, imati vremena za vježbanje i da mi suprug pomaže pri hranjenju. Dugačak je popis stvari koje ne smijete raditi dok dojite, a ja to nisam bila voljna učiniti nakon što sam već bila ograničena devet mjeseci", objavila je anonimna žena.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Mnogi su brzo stali u njezinu obranu, jer im se čini da je najvažnije da ona brine da joj beba bude sita. Sve dok su svi sretni i zdravi, korisnici društvenih mreža kažu da je potpuno stvar osobnog izbora hoće li netko dojiti ili ne, piše Daily Star.

"Draga, ako te ono što radiš održava funkcionalnom i zadovoljnom osobom, radiš pravu stvar. Pomoći će vam da budete najbolji za svoju obitelj i sebe. Sve dok su svi zdravi, to je ono što je važno", podržali su mamu.

"Radiš sjajan posao kao mama. Moj mi je savjetnik za dojenje rekao da je najvažnija stvar veza između mene i mojih beba, a imam blizance", dodali su.

"Ako vam dojenje ne ide, u redu je sve dok su djeca sita. Bit će dobro", složili su se.

Možda te zanima... Prestala sam dojiti nakon tri mjeseca: 'Sretna mama je najbolji dar bebi' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.