Beba Dohrana 05. rujna 2017.

Nestlé žitne pahuljice za bezbrižan početak dohrane

nestle
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žitarice su idealna namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani

Ništa ne može nadmašiti osjećaj kada vidite kako vaša beba naočigled raste i napreduje. No, usporedno s time dolaze mnoge odgovornosti i brige, pogotovo kada je u pitanju prehrana. Prehrana djeteta u prvim godinama života od iznimnog je značaja za njegov daljnji razvoj, pa osim na zdravlje, neposredno utječe i na njegovu sposobnost komuniciranja, razmišljanja, učenja novih stvari i svijeta koji ga okružuje.

Mali trbuščić bebe ima čak pet puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4. i 6.mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba. 

Žitarice su idealna namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Brza i laka priprema čini ih popularnim proizvodom, kako kod prehrane djece, tako i odraslih.

Žitne pahuljice dobar su izbor jer bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihovu dob i na taj način omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani.

Zbog važnosti žitarica, kao namirnice, u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

U dobi od oko 4 mjeseca, kada je probavni sustav bebe još osjetljiv, preporuča se uvoditi žitarice koje ne sadrže gluten, primjerice kukuruz, riža i heljda.

Nestlé žitne pahuljice predstavljaju hranjiv i ukusan obrok za svaku dob i potrebu vaše bebe.  Za početak dohrane odaberite žitarice bez glutena prilagođene dobi od 4 mjeseca nadalje:

NESTLÉ SINLAC
 | Author: Promo Foto: Promo

Jedine žitne pahuljice na tržištu koje ne sadrže mlijeko, a pripremaju se s vodom. Idealne su za početak dohrane, a preporučaju se kod djece sklone alergijama jer, osim što ne sadrže gluten, ne sadrže ni mlijeko, laktozu i soju. Idealna su kombinacija riže i sjemenki rogača.
 
 


 

NESTLÉ KUKURUZ

 | Author: Promo Foto: Promo Žitne pahuljice neutralnog okusa, prirodno su bez glutena i dodanog šećera, idealne za pripremu samostalnog obroka ili kao dodatak u voćnom ili slanom kašastom obroku.

 

 

NESTLÉ RIŽA, ŠLJIVA, MARELICA

 | Author: Promo Foto: Promo Žitne pahuljice su blagog voćnog okusa, bez glutena i dodanog šećera, a pripremaju se brzo i jednostavno s vodom.

 

 


 

Nestlé žitne pahuljice doprinose pravilnom razvoju vaše bebe, kognitivnom razvoju te osiguravaju idealnu ravnotežu nutrijenata i energije u svakom obroku jer su:

  • izvor vitamina i minerala u omjerima prilagođenim bebama i maloj djeci
  • bogate vlaknima 
  • sadrže probiotisku kulturu Bifidobacterium lactis 
  • ne sadrže dodani šećer


Probajte ih sve, Nestlé sočne, voćne, moćne i lakunoćne žitne pahuljice!

Za male trbuščiće i velike potrebe

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.