Beba Dohrana 09. srpnja 2016.

Beba ima osip od mlijeka

beba
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama više nema dovoljno mlijeka, a njena petomjesečna beba dobila je crvenilo po licu nakon što je jela gotove mliječne kašice

Moja petomjesečna dojena beba odbija adaptirano mlijeko, a količina mog mlijeka nije dovoljna. U početku smo dodali jedan obrok povrća, kasnije i voća, a u međuvremenu sam ga dojila. Međutim više nemam dovoljno mlijeka ni za noć, jer se budi dva puta, pa ne znam što mu možemo dati kao zamjenu za moje mlijeko. Pokušali smo i s gotovim mliječnim kašicama, ali smo primijetili da mu izbije blago crvenilo po licu. U adaptirano mlijeko smo dodali i manju količinu rižolina, ali ni tako ga ne prihvaća.

beba | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Jedina i najbolja zamjena majčinom mlijeku jest dojenački mliječni pripravak, a dovoljno dobra zamjena njemu, nažalost, ne postoji. Budući da dijete ima samo pet mjeseci, u obzir ne dolaze niti kravlje mlijeko, niti bilo koje drugo "mlijeko" tipa sojino, rižino, zobeno i slično. 

Kako opisujete blago crvenilo po licu nakon što dijete pojede gotove mliječne kašice postoji mogućnost da je dijete alergično na proteine kravljeg mlijeka zbog čega vam savjetujem posjet pedijatru i eventualno alergijske testove koje možete napraviti u bolnici. Ovome u prilog ide i to što dijete odbija dojenački mliječni pripravak što je čest slučaj u djece koja su alergična na proteine kravljeg mlijeka.

Ukoliko se ne radi o alergiji postupno djetetu uvedite dojenački mliječni pripravak kroz kašice koje imaju jaču aromu i okus - npr. voćne kašice (banana, kruška, šljiva i dr.). U kombinaciji samo s rižinim pahuljicama okus dojenačkog mliječnog pripravka i dalje prevladava. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.