Beba Dohrana 01. lipnja 2016.

BabyChef komplet s mikserom i zbirkom recepata za bebe

beba, kašice
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U novom BabyChef kompletu nalazi se štapni mikser ErgoMixx i knjiga sa 55 recepata za pripremu kašica priznate stručnjakinje mag. ing. Mirjane Tonković te korisne savjete i najbolje kombinacije hrane za bebe od 4 pa do 12+ mjeseci

Bosch je predstavio novi BabyChef komplet u kojem se nalazi štapni mikser ErgoMixx i knjiga sa 55 recepata koji će pomoći majkama u jednostavnom pripremanju zdravih obroka za njihovu djecu. Svaka majka osjeća veliku odgovornost i brigu za dijete. Ona neprekidno nastoji štititi svoje dijete. Stoga nije ni čudno što je neprekidno umorna i u grču. Majčinstvo je slatko, ali ono je i briga. Ono je zadovoljstvo, ali i emocionalno i fizičko opterećenje. Majka mora izdvojiti malo vremena kako bi se opustila i odmorila i malo napunila svoje „baterije“ jer njezinu energiju prima i dijete. Kada tome pridoda zdravu, raznoliku i kvalitetno pripremljenu hranu, dijete će imati sve preduvjete da velikim koracima krene u život.

Što trebate znati prije nego što počnete pripremati kašice

Najvažnije pomagalo za pripremu kašica je štapni mikser, a najbolje je nabaviti ga u kompletu koji je proizvođač već predvidio za pripremu hrane za bebe. Nabavite i najmanje dvije duboke i uske čaše u kojima ćete miksati kašice. Većina tih posuda može poslužiti i za mjerenje količine vode koju ćete koristiti kod pripreme hrane za dijete.

Kod pripremanja dječje hrane važno je paziti na čistoću posuđa, miksera i hrane. Dječji organizam nema otpornost na mikroorganizme, vrlo je osjetljiv i podložan infekcijama.

Kod kupnje voća i povrća potrebno je odabrati svježe namirnice, po mogućnosti organskog uzgoja. Moraju biti dobro oprane, oguljene, bez koštica i sjemenki. Za pripremu dječjih kašica koristite isključivo svježe sezonsko i lokalno uzgojeno voće i povrće, meso i ribu, a nikako konzerviranu hranu zato jer je ona puna konzervansa i raznih aditiva koji mogu štetno djelovati na zdravlje djeteta.

Kod pripremanja mesa i ribe potrebno je pažljivo očistiti sve: kožicu, kosti, hrskavicu i masnoće.

Za krutu hranu se koristi dječja žličica, a ne bočica jer se dijete može zagrcnuti.

Ako koristite meso koje je bio zamrznuto, najbolje je pustiti ga da se postepeno otopi u hladnjaku, nikako na sobnoj temperaturi kako se ne bi razvili mikroorganizmi. Kad se meso otopi odmah započnite s pripremom obroka.

Hrana koju pripremate za dijete mora biti dobro termički obrađena zato jer je takva hrana bebi ukusnija i ne opterećuje probavu.

Bosch Babychef | Author: Promo Foto: Promo

Štapni mikser ErgoMixx iznimno je snažan i lagan ručni mikser s posebnim ergonomskim oblikom ručke i udobnim soft-touch premazom protiv klizanja. Noga za miješanje od temperaturno otporne plastike, s oštrim nožem QuattroBlade sa četiri oštrice od nehrđajućeg čelika, omogućuje jednostavno pasiranje, miješanje i sjeckanje. Motor snage 450 W i dodatna turbo tipka za maksimalnu snagu jamče savršene rezultate.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.