06. ožujka 2015.

Zabavni program za proljetne praznike u ZOO-u

zoo zoološki vrt crvena panda
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kroz igru i zabavu obrađivati će se važne teme za naš planet i upoznati ih s važnim ekološkim pojmovima od zaštite prirode, biološke raznolikosti, održivog razvoja pa sve do očuvanja okoliša

U tijeku su upisi u Eko akademiju. Kroz taj će edukativni program za vrijeme proljetnih praznika učenici od 2. do 6. razreda u Zoološkom vrtu grada Zagreba moći naučiti kako štititi prirodu. Ljudskim su djelovanjem na Zemlji ugroženi svaki četvrti sisavac, svaka osma ptica i svaki treći vodozemac. Eko akademija program je koji će se u Vrtu održavati svakodnevno od 30. ožujka do 3. travnja u dva termina - između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Pogledajte što se još nudi ovaj vikend za djecu: čekaju vas besplatne radionice, predstave i izložba!

Kroz šestosatni program djeca na zanimljiv i zabavan način uče što se sve krije iza pojma "eko“. Kroz igru i zabavu edukatori Vrta školarce upoznaju sa zaštitom prirode, biološkom raznolikošću i održivim razvojem. Poseban je naglasak stavljen na životinjski svijet. Naime, danas je na svijetu opisano gotovo dva milijuna životinja, a vjeruje se da ih još pet milijuna tek treba otkriti. Od poznatih vrsta ugroženi su svaki četvrti sisavac, svaka osma ptica i svaki treći vodozemac. Vjeruje se da zbog ljudskog djelovanja vrste nestaju tisuću puta brže nego što bi izumirale prirodnim putem.

zoo zoološki vrt zlatna otrovna žaba | Author: Promo Foto: Promo

Prema posebno osmišljenom planu polaznici Eko akademije tijekom obilaska Vrta upoznavat će u prirodi ugrožene životinjske vrste. Među tim su vrstama životinje s raznih strana svijeta - čimpanze, crvene pande, anakonde, orlovi i tapiri. Za život na Zemlji neophodna je voda, pa su za mlade ekologe osmišljene zanimljive radionice i pokusi koji će im zorno prikazati kako onečišćenje utječe na nas i naš okoliš. Kroz zabavnu igru čiji je glavni lik sjeverni medvjed, otkrit će kojim svakodnevnim radnjama možemo usporiti otapanje ledenjaka. Polaznici Eko akademije naučit će i sve o važnosti recikliranja, a na kraju programa primit će posebnu povelju kojom se potvrđuje stečeno znanje o ekologiji.

Ulaznice za sudjelovanje u programu stoje 70 kuna, a detaljne informacije se nalaze na internetskoj stranici Vrta.

U Tražilici događanja pronađite različite aktivnosti za djecu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.