Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 29. listopada 2020.

Trik odgojiteljice kako naučiti klince brisati stražnjicu postao viralni hit

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi roditelji znaju koliko može biti teško odviknuti dijete od pelen i naučiti ga obavljati malu i veliku nuždu na kahlici. Na samo da ih moraš naučiti kako sjediti, već ih moraš naučiti i održavanju higijene.  Ali postoje trikovi koji ti u tome mogu pomoći.

Jedna odgojiteljica dosjetila se trika koji bi mogao pomoći i djeci i roditeljima. Njezin video u kojem na balonima pokazuje kako obrisati stražnjicu nakon velike nužde postao je viralan.

Na videu se može vidjeti kako je odgojiteljica (ili učiteljica) na naslon stolca privezala dva balona pa maramicom prelazila između njih. Djeca sjede na identičnim stolcima s privezanima balonima i pažljivo je promatraju. 

beba kahlica dijete tuta Možda te zanima... 6 trikova za lakši prelazak iz pelena na kahlicu Vrtić

Iako se ne zna tko je odgajateljica i odakle je te koliko su stara djeca, Amerikanci su počeli dijeliti ovaj video jer od američkih predškolaca se već od treće godine očekuje da zahod koriste samostalno. 

"Svi znamo da mala djeca jedva obrišu stražnjicu pravilno i prije će slušati svoje odgajateljice ili učiteljice nego roditelje, tako da smatram da je ovo odlična ideja", jedan je od komentara na Twitteru.

Ako i tvoje dijete čeka svladavanje ove vještine koju će trebati cijeli život, iskušaj ideju, možda upali.

tuta Možda te zanima... Kako odvikavanje od pelena može biti zabavno iskustvo? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.