Vrtić 04. studenoga 2022.

VIDEO: Dječak tijekom šetnje upao u šaht, šokantna snimka širi se društvenim mrežama

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Opasnosti na cesti kriju se iza svakog ugla, a na to je još jednom upozorio šokantan događaj koji su zabilježile nadzorne kamere

Društvenim mrežama širi se šokantna snimka na na kojoj majka i dječak šeću ulicom, a dijete u jednom trenutku upada u otvoreni šaht na ulici. Naime, tijekom uobičajene šetnje, zaigrani dječak stao je na poklopac šahta, koji se istog trenutka preokrenuo, a mališan je upao unutra.

Prestravljena majka bacila se na pod, podignula poklopac i rukama posegnula za sinčićem. U pomoć su priskočili i slučajni prolaznici pa je dječak u roku od par sekundi izvučen na sigurno. Nije poznato gdje je snimka nastala.

 

Podsjetimo, slične situacije događale su se i u Hrvatskoj. 2016. godine dogodila se strašna tragedija, kada su dječaci u dobi od 18 mjeseci i pet godina na trenutak ostali sami u dvorištu dvora. Tijekom igre mlađi dječak je upao u metar dubok betonski šaht ispunjen vodom i vapnom i utopio se. Stariji dječak ga je pokušavao izvući i dozivao majku, koja je brzo došla i izvukla dječaka, no on je već bio poplavio, bio je pothlađen i nije disao. Nažalost, dječak je preminuo u bolnici. 

I to nije jedini takav slučaj. Prije tri godine u Rijeci, tijekom igre na trgu, na zelenoj površini na kojoj se i inače djeca često igraju, jedna je djevojčica pala kroz "zatvorenu" šahtu, na sreću djevojčica je prošla s lakšim ozljedama. Tada je prestravljeni otac djevojčice na Facebook-u napisao što se točno dogodilo.

"Večeras nam je dijete palo u šahtu. Ovu na slici. Šahta je bila zatvorena, ona je potrčala preko nje, a zatvorena šahta se izokrenula i ona upala unutra. Srećom je to ona plitka varijanta, postoje i duboke gdje samo nestaneš. Sada nećemo razmišljati o toj opciji tragedije, UC je dobro i sad spava.

 To je nasred zelenog dijela površine prilično solidno plaćenog središnjeg drenovskog trga na kojem se mahom igraju djeca. Ovakav level šoka nisu tri pandemije. Uglavnom, nisam neracionalan tip, ne mislim da gradska komunalija može i mora odmah riješiti svaki mikro problem, ali kada pogledam listu poteza, ponašanje pojedinaca, disfokuse, način provođenja pojedinih projekata iz te sfere pitaš se kako svi ne upadnemo u neku šahtu. Uglavnom, nikada dijete ne smije upasti u šahtu jer se igra”, napisao je na Facebooku.

Možda te zanima... Kako naučiti svoju djecu što trebaju napraviti ako se izgube Vrtić

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.