Vrtić 18. srpnja 2024.

Slikovnica o Baby Lasagni i mačku Stipi najprodavanija u Hrvatskoj

Foto: Saša Miljević / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Portal Moderna vremena redovno donosi ljestvicu najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, na temelju podataka o prodaji knjiga u više od 40 knjižara u Hrvatskoj.

Uopće nas ne čudi podatak na koji smo naišli sasvim slučajno: slikovnica o Baby Lasagni i njegovom velikom prijateljstvu s mačkom Stipom najprodavanija je u kategoriji knjiga za djecu trenutno. Nikog to ne čudi, istina? Sve što je povezano s Baby Lasagnom „osuđeno“ je na dobar prolaz. Ova slikovnica koja je izdana i prije nego što je zavladala potpuna euforija oko ovog omiljenog pjevača, bila je najprodavanija u hrvatskim knjižarama u svibnju i lipnju.

Možda te zanima... Želimo novu slikovnicu Baby Lasagne! Njegov mačak Stipe priča o velikom prijateljstvu Vrtić

Kad se ova slikovnica popela na prvo mjesto, na drugo je palo lijepo izdanje Znanja slavne knjige Priče iz davnina, Ivane Brlić Mažuranić. Zanimljivo društvo! Na ostalim mjestima top ljestvice nalaze se Gregov dnevnik 18: Mozak na paši, Čovpas: Zločin i Maza, te nekoliko knjiga o slavnom dječaku Pinu. Top ljestvicu najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj redovito objavljuje portal Moderna vremena

Jednooki mačak Stipe i njegov čovjek Baby Lasagna ispričali su u ovoj slikovnici za koju je tekst napisao Igor Jurilj, umjetničkog imena Yelow Yuri, a upravo je ovaj ilustrator i novinar zaslužan i za ilustraciju slikovnice.

Slikovnica Veliko prijateljstvo govori upravo o tom – o prijateljstvu koje je nenadano povezalo Marka Purišića, a govori i o tom kako je i Stipe sudjelovao u stvaranju svjetskog hita 'Rim Tim Tagi Dim'. U priči o njima su i mačke Branka i Getruda, koje su također dio ove velike obitelji, a svi su se zajedno oni prema priči popeli na veliku pozornicu Eurosonga.

Slikovnica objavljena u nakladi knjižare Rockmark govori o važnosti podrške, ljubavi i zajedništva, ali i podsjeća na to kako je divno udomiti životinju koja nema svoj dom, te kako se u toj životinji možda krije tvoj doživotni najbolji prijatelj.

Osim hrvatske verzije, objavljena je i slikovnica na engleskom, a obje ih (ako ih slučajno još nemate), kao i ostale predmete s 'potpisom' Baby Lasagne možete kupiti ovdje.

Možda te zanima... Baby Lasagna zahvalio premijeru na 50.000 € i zamolio da ih proslijedi dječjim onkološkim odjelima! Priznajemo: volimo ga. Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tealoverseas

    ****** I am creating an honest wage from home 1900 Dollars/week , that is wonderful, below a year agone I used to be unemployed during a atrocious economy. I convey God on a daily basis I used to be endowed these directions and currently it’s my duty to pay it forward and share it with everybody, Here is I started. GOOD LUCK.:)……………………….. https://Www.coins25.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.