Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 24. travnja 2016.

Uspomene iz djetinjstva utječu na to je li dijete optimist ili pesimist

sretna djeca
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mozak nije od rođenja programiran na osmijeh, pokazala su istraživanja, već s vremenom pamti i čuva razne informacije koje ga navode na to da na vanjske utjecaje reagira na određeni način

Zašto netko u svemu vidi dobro, dok je za druge sve obojeno tamnijim tonovima? Jesmo li optimisti ili pesimisti najviše ovisi o našim iskustvima, potom o odgoju i u manjoj mjeri o karakteru. Najvažnije su uspomene iz djetinjstva. Istraživanja pokazuju da će roditelji koji djeci posvećuju pažnju, štite ih od loših informacija i prizora u najranijoj dobi, čitaju im bajke, izvode često u prirodu i potiču da se druže sa životinjama, oblikovati karakter najmlađih u smjeru optimizma.

O roditeljima ovisi kakvu će sliku o sebi imati dijete

Isto tako, suprotno ponašanje roditelja može od veselog djeteta napraviti melankolika i kasnije osobu sklonu depresijama, histerijama, psihozama i neurozama. Zato netko, u psihološkom smislu, čašu vidi do pola punu ili do pola praznu. Budite pažljivi roditelji i trudite se da vaša djeca steknu što više lijepih uspomena i iskustava u djetinjstvu!

Što dijete najviše treba od roditelja?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.