Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 08. rujna 2021.

Glumicu prozvali jer sina još vozi u kolicima: 'Vidi kako je ovaj dječak velik, a još se vozi u kolicima'

Foto: Instagram/maremikulic
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Marijana Mikulić objavila je obiteljsku fotografiju na kojoj je sa sinovima i suprugom, a njezin najmlađi, trogodišnji sin Jakov na fotografiji sjedi u dječjim kolicima. Nakon ove objave stigle su joj brojne poruke s pitanjima zašto još uvijek malenog vozi u kolicima

Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama otvoreno progovara o izazovima s kojima se susreće kad je u pitanju roditeljstvo, a posebno o tome s kakvim se poteškoćama susreće u odgoju najmlađeg sina Jakova, za kojeg je otkrila da ima poteškoće u razvoju. 

Ovaj put komentirala je kako se mnogi smatraju pozvanima da komentiraju što se njezin sin vozi u kolicima. Prije dva dana glumica Marijana Mikulić objavila je obiteljsku fotografiju na kojoj je sa sinovima i suprugom, a njezin najmlađi, trogodišnji sin Jakov na fotografiji sjedi u dječjim kolicima. Nakon ove objave stigle su joj brojne poruke s pitanjima zašto još uvijek malenog vozi u kolicima.

Možda te zanima... Glumica Marijana Mikulić: Moj 1,5 godišnji sin ne govori, ne gleda u oči, ne odaziva se... Roditelji

Marijana se odlučila osvrnuti na ta pitanja i poslati jasnu poruku svim znatiželjnicima.

"Nakon objave neki dan stižu poruke: kako to da se Jaki još hoće voziti u kolicima, pa ZAR se još vozi, ZAŠTO se još vozi. U šetnji je nedavno naišla pored nas starija gospođa koja je za ruku držala curicu dosta manju od Jakova i kaže 'uh, vidi kako je ovaj dječak velik,  a još se vozi u kolicima'.  Tako svi mi komentiramo i zaključujemo po vlastitom iskustvu. A nemamo pojma kako komentar utječe na onog koga komentiramo/kome ga upućujemo", započela je Marijana.

"Mi smo proljetos prerasli triciklić i proslijedili ga, guralicu za bebe još davno, ljetos kišobran kolica.. Aaali jako brzo smo se pokajali za kolica. Jer s Jakijem su šetnje postale.. nazovimo to-avanture! Odlazak na plac bez kolica završava u suzama - što njegovim što mojim - ta borba s rukama punim vrećica još tegliti i njega dok vrišti, svi gledaju. Nemoguće je bez lizalica, bombona i sličnih utenzilija najjednostavnije rute prijeći ako ne idemo u smjeru koji on zamisli-bacanje, plač, vriska, grize, grebe-jer ne zna reći što želi. A objasniti mu ne možemo. Tako da smo po hitnom postupku usred odmora uzeli nova kolica, jer je to ipak bolje rješenje od stalnog trpanja slatkišima. Jednostavnije dođemo od točke A do točke B, idemo do mjesta gdje se on može istrčati pa ga tamo pustimo, u korpu trpam namirnice, nemam teglenja ni njega ni stvari. I, eto, zato mi s tri godine još trebamo kolica, i trebat ćemo još neko vrijeme. Da pojednostavimo život i njemu i nama", objasnila je glumica i za kraj poslala važno poruku svima. 

"Ne moramo uvijek sve zapitkivati, komentirati, dijeliti savjete, jer ne znamo kakve su borbe s druge strane i zašto se osoba ponaša kako se ponaša, zašto radi to što radi. Možemo nekad reći nešto lijepo, a ako nam se ne da, možemo i šutjeti. Možemo svoju pamet i savjete nekad zadržati za sebe. Sve super, sve pozitivno, al nemojte mi s 'da sam ja ti', jer, maco, nisi", zaključila je glumica.

U komentarima su joj se javile i druge mame s riječima podrške i podijelile su svoja slična iskustva.

Možda te zanima... Marijana Mikulić: 'Ovo popodne je vrijedilo svake kapi znoja. Moj sin je rekao 'da auto', ovo je najljepši dan' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.