Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 25. travnja 2016.

Djeco, 'izaberite' spol prije polaska u školu!

djeca
Foto: Dreamstime
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Škola u Engleskoj želi da se 4-godišnjaci izjasne o svoj spolnoj određenosti. Objasnili su to činjenicom da se ne identificiraju sva djeca nužno sa spolom u kojem su rođeni

Osnovna škola iz Brighton and Hovea, grada u jugoistočnoj Engleskoj poslala je roditeljima djece koja se upisuju u školu rujnu pismo u kojem ih mole da svojim 4-godišnjacima pomognu izabrati spol s kojim se identificiraju. U Velikoj Britaniji djeca moraju u školu krenuti u dobi do pet godina, iako se veliki broj djece u privatne škole upisuje već s četiri godine.

Objasnili su to činjenicom da se ne identificiraju sva djeca nužno sa spolom u kojem su rođeni, pa tako mogu ostaviti to polje prazno te prodiskutirati odluku sa školom. Djeca naravno mogu izabrati suprotan spol ako im se čini bližim. Roditelji su bijesni jer smatraju da su djeca premala da bi shvatila o čemu se ovdje radi. 

Izbor igračaka ne određuje spolnu orijentaciju

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.