Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 19. ožujka 2016.

Bez straha u učenje vožnje bicikla

bicikl
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ne postoji idealna dob u kojoj možete dijete učiti vožnji bicikla. Najbolje je pričekati da dijete samo izrazi želju. Upozoriti dijete da će vjerojatno pasti i da to nije ništa strašno

Prvo prijevozno sredstvo kojim smo svi upravljali je bicikl. Velik broj roditelja prilazi učenju svog mališana umijeću vožnje bicikla sa strahom, zbog čega i oni sami osjećaju strah. Evo što svaki roditelj mora znati o tome! 

Pričekajte da dijete samo izrazi želju

Ne postoji idealna dob u kojoj možete dijete učiti vožnji bicikla. Najbolje je pričekati da dijete samo izrazi želju. Ipak, između četvrte i osme godine života većina djece razvije fizičku koordinaciju, dobru ravnotežu i princip zaustavljanja na svom triciklu ili biciklu s pomoćnim kotačima te je spremna za učenje vožnje bicikla. Ono što kao roditelj možete učiniti jest psihički pripremiti dijete na vožnju, upozoriti ga na to da će vjerojatno pasti i da to nije ništa strašno.

Podesite sjedalo i nabavite kacigu

Podesite sjedalo tako da dijete može nogama dotaknuti tlo. Svakako nabavite kacigu za dijete te prve treninge odradite na travnatom terenu kako biste ublažili eventualni pad. Kad usvoji pedaliranje, ne puštajte ga na cestu dok ga ne uputite u prometna pravila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.