Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 14. travnja 2016.

Ako se bolje nose s neuspjehom, radoznaliji su i postižu bolje rezultate

hiperaktivno dijete, ruke uprljane bojom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca koja nemaju strah od neuspjeha lakše se upuštaju u izazove i radoznala su, za razliku od one djece koja imaju osjećaj da uvijek moraju imati savršene rezultate

Jedna od prvih stvari koje bi vaše dijete trebalo naučiti prije nego što krene u školu nije čitanje, pisanje niti računanje, već kako se nositi s neuspjehom. Jedno istraživanje pokazalo je da djeca koja shvaćaju da je neuspjeh sastavni dio života postižu bolje rezultate u školi.

Važnije im je znanje i ono što nauče, a ne ocjene

Djeca koja nemaju strah od neuspjeha lakše se upuštaju u izazove i radoznala su, za razliku od one djece koja imaju osjećaj da uvijek moraju imati savršene rezultate. Takva djeca nisu spontana u učenju i fokusiraju se samo na ispitivanja i ocjene u školi, umjesto da se fokusiraju na znanje i ono što nauče, kažu stručnjaci.

Oni dodaju da roditelji zato ne bi trebali tjerati djecu da u školi imaju sve petice, već da im objasne da, čak i kada dobiju lošu ocjenu, ono što su naučili iz toga bit će im osnova za dalje obrazovanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.