Za pripremu ove torte trebat će ti 10-ak minuta i malo prostora u zamrzivaču.
Ovakve recepte teško da i možemo nazvati receptima jer je u pitanju tek slaganje sastojaka. Izbjeći ćeš i pećnicu, mikser i hrpu posuđa koja obično ostane nakon pripreme torte, a cijeli proces oduzet će ti samo nekoliko minuta.
Zvijezda su Oreo keksi, ali ih možeš zamijeniti i nekim drugim hrskavim keksićima - ovisno o zalihama u smočnici. Dobar tek!
Sastojci za podlogu:
- 16 klasičnih Oreo keksa
- 60 g rastopljenog maslaca
Sastojci za nadjev:
- 1,5 kg sladoleda od vanilije
- 24 zdrobljena Oreo keksa
Priprema:
- Kekse za podlogu fino samelji pa ih pomiješaj s rastopljenim maslacem. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa za tortu promjera 20 cm.
- Sladoled bi trebao odstajati malo na sobnoj temperaturi kako bi ga lakše mogla pomiješati sa zdrobljenim keksima. Neke možeš samo prepoloviti kako bi torta zanimljivije izgledala tijekom rezanja i serviranja.
- Sladoled ravnomjerno rasporedi po bazi od keksa i zagladi ga. Stavi tortu na najmanje četiri sata u zamrzivač.
U slast!
Više recepata potražite za portalu missGASTRO.