Sjajan rižoto oduševit će vas svojom kremastom teksturom i bogatim okusom. Sastojak kojeg možda ne dodajete često u rižota je svakako vrhnje za kuhanje koje će ovaj rižoto učiniti još primamljivijim
Sastojci:
- 3 šalice temeljca
- 3 manja poriluka
- 1 luk
- 1 šalica riže
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- sol, papar
- peršin, vlasac
Priprema:
1. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne omekša. Ne smije poprimiti smeđu boju pa pripazite na to.
2. Dodajte poriluk pa pirjajte oko dvije minute dok ne omekša.
3. Dodajte rižu i lagano je tostirajte. Posolite i zapaprite, počnite dodavati malo po malo temeljca.
4. Maknite s vatre pa umiješajte maslac i parmezan.
5. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte pa pospite svježim začinima.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr