Vrtić Prehrana djeteta 26. siječnja 2017.

Brzi ručak: Kremasti rižoto od poriluka

rižoto
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sjajan rižoto oduševit će vas svojom kremastom teksturom i bogatim okusom. Sastojak kojeg možda ne dodajete često u rižota je svakako vrhnje za kuhanje koje će ovaj rižoto učiniti još primamljivijim

Sastojci:

  • 3 šalice temeljca
  • 3 manja poriluka
  • 1 luk
  • 1 šalica riže
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice parmezana
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • sol, papar
  • peršin, vlasac

Priprema:

1. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne omekša. Ne smije poprimiti smeđu boju pa pripazite na to.

2. Dodajte poriluk pa pirjajte oko dvije minute dok ne omekša.

3. Dodajte rižu i lagano je tostirajte. Posolite i zapaprite, počnite dodavati malo po malo temeljca.

4. Maknite s vatre pa umiješajte maslac i parmezan.

5. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte pa pospite svježim začinima.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.