Volite li ovo tradicionalno talijansko jelo, neće vas niti ovaj recept razočarati. Brzo je gotovo, jednostavno, a k tome uvijek možete dodati neki svoj tajni sastojak kako bi bilo još savršenije
Kad vam se stvarno ne da puno kuhati, onda je tu pasta carbonara! Vrlo jednostavna za pripremu, ali i ukusna, ova obnovljena verzija poznatog jela razveselit će ljubitelje ribanog sira i svježeg bosiljka. Poslužite uz sezonsku salatu, primjerice matovilac i uživajte u okusima i mirisima!
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 50 g ribanog parmezana
- 50 g narezanog Grana Padano sira
- Svježi bosiljak
- 200 g sitno narezane dimljene slanine
- sol i papar
- origano
- 1 češanj češnjaka
- 1 sitno nasjeckani luk
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Zakuhati vodu i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. U posudi za pečenje na malo ulja popržiti češnjak, vrlo kratko; izvaditi ga iz posude i staviti luk te njega pržiti nekoliko minuta dok ne omekša; dodati slaninu i kratko ju popržiti - ne previše kako ne bi preuzela okus.
3. Gotovu tjesteninu ocijediti i pomiješati s malo ulja; dodati pečenu slaninu, luk/češnjak i začine; sve lagano umiješati i dodati listiće bosiljka.
4. Poslužiti s naribanim parmezanom i listićima Grana Padana.
Poslužite toplo i uživajte! Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr