Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!
Sastojci:
- 4 režnja češnjaka
- 1 svježi đumbir
- 8 žlica maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica kurkume
- 1 mala žlica soja umaka
- 400 grama tikvica
- 400 grama špageta
- 1 žlica korijandera
- 400 grama račića
Priprema:
1. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i sitno naribajte. Račiće izvadite i z oklopa, isperite hladnom vodom i osušite. Češnjak, đumbir i račiće pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja i začinite solju, crvenim paprom, kurkumom i sojinim umakom. Pokriveno marinirajte 1 sat u hladnjaku.
2. Zakuhajte 5 l vode za špagete. Tikvice operite, očistite i narežite na tanke štapiće ili naribajte. Račiće pirjajte s marinadom u teflonskoj tavi na srednjoj vatri oko 8 minuta.
3. Posolite vodu za tjesteninu i skuhajte špagete prema uputi na omotu da ostanu "al dente". Ocijedite ih i vratite u lonac. Pomiješajte tikvice s preostalim maslinovim uljem i ostavite ih pokrivene na još toploj ploči štednjaka. Stavite ih na tanjure, a preko njih račiće.
4. Pospite peršinom prije posluživanja.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr