Vrtić Igre za djecu 29. srpnja 2018.

Video: Napravite ljigavca za mališane od samo dva sastojka

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca ih jednostavno obožavaju, a domaći ljigavci su neusporedivo bolji i jeftiniji izbor od kupovnih. Osim toga, možete biti sigurni da nemaju toliko kemikalija kao oni u trgovinama

Vrlo je jednostavno. Sve što vam treba su gustin, koji se inače koristi u pripremi kolača i drugih jela, i običan regenerator za kosu.

U posudicu stavite ta dva sastojka pa dobro promiješajte, kao da radite tijesto. Ako je smjesa previše ljepljiva, dodajte malo gustina. Poigrajte se dok ne dobijete savršenog ljigavca.

Možda te zanima... Zabavni pokusi za djecu sa stvarima koje već imate u kući Školarci

U smjesu možete ubaciti i boju za hranu ili, recimo, šljokice pa će ljigavac biti još raskošniji, a djeca presretna. Ako se odlučite za šljokice, pomiješajte ih s gustinom prije dodavanja regeneratora.

Postoji još jedan način kako napraviti domaćeg ljigavca

U ovom slučaju u zdjelici pomiješajte sredstvo za pranje posuđa i šampon za kosu pa dodajte sol. Miješajte sve dok ne dobijete teksturu ljigavca, po potrebi dodajte još malo soli. Na kraju stavite u hladnjak na sat vremena - i ljigavac je gotov.

Možda te zanima... Korisno i zabavno: 5 ideja kako provoditi ljeto s djecom Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.