Vrtić Igre za djecu 26. studenoga 2016.

Veselje za djecu: Obilazak Zoo vrta pod vodstvom Djeda Mraza

advent zoo
Foto: Zoološki vrt
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U subotu u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje adventski program. Do Božića će građani Vrt moći upoznati pod vodstvom Djeda Mraza, a u Insektariju razgledati izložbu crteža biologinje Tee Ronte

Ove se godine prvi put u Zoološkom vrtu grada Zagreba organizira poseban adventski program. Cijeli će Vrt biti prigodno uređen dekoracijama od prirodnih materijala, a posjetitelje uz blagdanski ugođaj očekuju i mnogobrojni edukativni sadržaji.

Svaki će se dan građani moći susresti s alpakom Jasperom. Pored paviljona za majmune u 11.15 sati hranit će ga njegovi timaritelji. Posebno zanimljivo u Vrtu će biti vikendom. U Tropskoj kući i Traperskoj kolibi održavat će se edukativni kutci, a u novom Edukacijskom centru tematske radionice.

Napravite obiteljski adventski kalendar koji će zabaviti mališane svaki dan!

advent Zoo | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Posjetitelji će se moći uključiti u Adventsku avanturu, obilazak Vrta pod vodstvom Djeda Mraza. Kroz njegovu te priču djelatnika Vrta posjetitelji će moći doznati mnoštvo pojedinosti o stanovnicima Vrta. Neke od njih, male i bezopasne, moći će i dodirnuti. Djed Mraz iz Božićnog sela, smještenog na Zebrinu trgu, radnim danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.

U Insektariju posjetitelje očekuje izložba crteža Tee Ronte, mlade biologinje koja je na papir prenijela svoj doživljaj najzanimljivijih stanovnika maksimirske šume.

Advent Zoo | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

"U Zoološkom mi se vrtu pružila prilika da životinje fotografiram te potom ljubav prema njima zbog koje sam i postala zoologinja, pretočim na papir koristeći omiljenu crtačku tehniku – olovku“, kazala je Ronta.

Inače, životinje se ne brinu zbog najavljenog zahlađenja. Gmazovi uživaju u toplini Tropske kuće, a lavlja obitelj voli protegnuti noge na svježem zraku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.