Vrtić Igre za djecu 20. prosinca 2016.

S mališanima napravite Djedicu i saonice - oduševit će ih!

mali kreativci, blagdani
Foto: Mali kreativci
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Napravite prigodni ukras za blagdane i iznenadite mališane. Naravno, neka i oni sudjeluju u izradi, tako će ponos i zadovoljstvo biti još i veći

Stigao nam je najsvečaniji, najhladniji, a najtopliji mjesec u godini. Vrijeme kad nastojimo što više vremena provesti s onima koje najviše volimo, kad i kroz poklone nastojimo pokazati sve ono lijepo što osjećamo jedni za druge. Potaknuti tim lijepim osjećajima, pokazat ćemo kako napraviti prigodni ukras i iznenađenje za mališane. Naravno, neka i oni sudjeluju u izradi, tako će ponos i zadovoljstvo biti još i veći.

mali kreativci, blagdani | Author: Mali kreativci Foto: Mali kreativci

Za izradu nam je potrebno:

  • Rolica od kuhinjskih ručnika
  • Tetrapak od soka ili mlijeka
  • Vata
  • Kolaž
  • Karton
  • Štapići od ražnjića
  • Vuna/pomponi

mali kreativci, blagdani | Author: Mali kreativci Foto: Mali kreativci

Proces izrade je vrlo brz i jednostavan, pa, bacimo se na posao.

Za saonice je potrebno da na gornjem dijelu tetrapaka izrežete otvor u obliku pravokutnika. Blago ga zaoblite na bočnim stranicama kako biste dobili oblik saonica. 

S donje strane, na oba dijela tetrapaka, probušite rupice i kroz njih provucite štapiće za ražnjiće. Iz kartona izrežite četiri kruga, probušite ih na sredini, kroz njih provucite rubove štapića i zalijepite. Dobili ste kotače vaših saonica. Potaknite mališana da boja saonice, a vi za to vrijeme napravite Djeda Božićnjaka.

mali kreativci, blagdani | Author: Mali kreativci Foto: Mali kreativci

Obojite 2/3 role od kuhinjskog ručnika crvenom temperom. Na preostalom, neobojanom dijelu, nacrtajte oči i usta i zalijepite bradu. Nos napravite od vatice koju ste čvrsto zamotali u klupko i obojali. Ukoliko imate pompone, možete i njih iskoristiti za nos.

Od kolaža napravite mali tuljac, spojite ga ljepilom, na njega također zalijepite vatu i kapa vašeg Djedice je spremna. Nju također zalijepite, na gornji dio role. Djedičino odijelo ukrasite pomponima, vunom, gumbima, dajte mašti na volju. S ovim koracima, naš Djedica i saonice su gotovi.

Ukoliko želite i sobove, trebat će vam jedna rolica od toaletnog papira koju režete po visini, gornji dio za rogove, bočni ostavljate za glavu a 'višak' odrezanog lijepite za tijelo soba. Na donjem dijelu izrežete male polukrugove kako bi sob dobio noge. Izgleda komplicirano, no nije. Samo pratite upute i pogledajte sliku.

Zajedno s mališanom obojite i ukrasite sve što ste napravili i budite ponosni na vaše malo veliko remek djelo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.