Školarci Slobodne aktivnosti 10. prosinca 2021.

'Jesam li loš roditelj ako tražim novac umjesto darova na pozivnicama za rođendan?'

Foto: Shutterstock ; Proslava rođendana
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Organizaciju rođendanskog slavlja često prati niz problema i nedoumica

Kada je riječ o organizaciji rođendanskih proslava, mnoge roditelje muče brojne nedoumice; kada i kako uručiti pozivnice, koga pozvati, a koga isključiti s popisa, što kupiti I je li u redu izraziti želje oko poklona. Upravo ovo posljednje, izazvalo je raspravu na društvenim mrežama, nakon što je jedna majka odlučila tražiti novac umjesto poklona za rođendansku zabavu svoje kćeri. 

"Jesam li loš roditelj ako tražim novac umjesto poklona za rođendan svog djeteta? Moja kći poziva sve djevojčice iz razreda u našu kuću na svoj rođendan sljedećeg mjeseca. Planiram zamoliti roditelje da daju 5 € umjesto poklona, kako bih uštedjela novac roditeljima koji troše €15 - €20 na dar koji će vjerojatno završiti izgubljen među hrpom igračaka ili u najboljem slučaju - u vreći za dobrotvorne svrhe. Mislim da je to odlična ideja, ali nakon što sam ju podijelila s mamom jedne djevojčice, ona se užasnula. Jesam li nerazumna? Je li moja ideja stvarno toliko grozna i neprimjerena?", upitala se mama. 

Možda te zanima... Priprema dječjeg rođendana bez puno muke? Imamo trikove Vrtić

Komentari su bili podijeljeni, neke su mame podržale ovu ideju i smatraju ju odličnom, dok su druge rekle su je takva ideja u potpunosti neprimjerena. "Da, definitivno ste nerazumni! Proslava rođendana podrazumijeva da će ljudi svojevoljno donijeti dar. Jedini opravdani način na koji možete tražiti 5 € je da donirate novac u dobrotvorne svrhe", napisala je jedna mama. 

S druge strane, jedna je žena pohvalila ovu ideju; "Ne, niste nerazumni. Mislim da je to stvarno dobra ideja. Znam da sam oduševljena kad primim te pozivnice jer to znači manje muke oko kupovine poklona."

"Da, pomalo ste nerazumni. Pretpostavljate da će sva djeca sigurno donijeti darove. U teoriji je to dobra ideja, ali može se činiti nezahvalnom - plus dijete neće imati što otvoriti tog dana", napisala je treća. 

"Ne, niste ni najmanje nerazumni. Ovo je vrlo praktično i bolje od dobivanja neželjenih darova. Općenito, ako je to zabava s malo djece (recimo ne više od osmero), pokloni se ne cijene. Niste nerazumni, sve dok tome pristupate ispravno. Ako je zahtjev krivo formuliran na pozivnici, to bi moglo izazvati stres/bijes kod roditelja, stoga morate biti taktični", poručila je jedna mama.

Koje je tvoje mišljenje? Napiši nam ga u komentarima. 

Možda te zanima... Učiteljica upozorava roditelje: "Ne šaljite djecu u školu s pozivnicama za rođendane!" Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.