Vrtić Igre za djecu 30. svibnja 2016.

Roditelje dječaka prijavit će zbog smrti gorile?

Gorila
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Četverogodišnji dječak upao je u nastambu s gorilom. Čuvari su morali ubiti životinju jer je postojala opasnost da napadne dijete. Javnost je bijesna zbog smrti nedužne gorile

 

Roditelji četverogodišnjeg dječaka koji je upao nastambu u kojoj živi gorila mogli bi biti kazneno gonjeni, javlja Daily Mail.

Dijete se popelo preko ograde u prostor gdje se nalazio primat te palo u jarak. Harambe, mužjak gorile star 17 godina i težak više od 180 kilograma, sišao je i uhvatio ga. Kako tvrde svjedoci, u početku je izgledalo kao da gorila želi pomoći dječaku. Pomogao mu je da se ustane i povukao hlače gore. Onda je stavio dječaka u kut i počeo ga štititi svojim tijelom dok je njegova majka vikala: “Mama je ovdje”.

No, nakon toga je Harambe zgrabio dječaka za stopalo i odvukao kroz vodu do nastambe.

Roditelji: 'Zahvaljujemo osoblju ZOO-a'

Roditelji, koji nisu imenovani, u priopćenju objavljenom u nedjelju poručili su da su dječaka odveli kući.

"Zahvalni smo Bogu što je naš sin na sigurnom. Sada je s nama kod kuće i dobro je. Zahvaljujemo osoblju zoološkog vrta u Cincinnatiju na brzo reakciji. Znamo da je ovo za njih bila teška odluka i da trenutno tuguju zbog gubitka gorile. Nadamo se da ćete poštovati našu privatnost.", poručili su roditelji.

Majka tvrdi da je pokušala spriječiti dječaka da se približi životinji, ali da ga nije uspjela uhvatiti te je pao u ograđeni prostor. Dan nakon nesreće, majka tvrdi da su djeca traumatizirana i da se više ne žele vraćati u ZOO.

Svjedokinja: 'Majka nije kriva'

Diedre Lykins, koja se u trenutku incidenta nalazila u ZOO-u, tvrdi da majka nije kriva.

"Vidjela sam je kako doziva dječaka nakon što ga je izgubila iz vida. Potom je pokušala spriječiti muža da uđe u prostor u kojem se nalazi gorila kako bi spasio sina. Ova majka nije nemarna i ZOO je odradio izvrstan posao.", kazala je.

Peticijom traže pravdu za Harambe

S druge strane, mnogi su okrivili dječakovu majku jer nije pazila na njega, a neki su sugerirali kako bi se dječakovi roditelji trebali kazneno teretiti za nesreću. Online peticija koja traži da netko, uprava ZOO-a ili dječakova mama, odgovara zbog smrti Harambea skupila je više od 73 tisuće potpisa.

U nedjelju je održan i prosvjed gdje su okupljeni pozivali na bojkot zoološkog.

Pročitajte još vijesti na portalu 24sata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.