Vrtić Igre za djecu 20. listopada 2016.

Otvoren modernizirani Zoološki vrt grada Zagreba

zoološki vrt zagreb
Foto: Zoološki vrt
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zoološki vrt grada Zagreba modernizacijom postao još ugodniji za život svojim stanovnicima, a gostima još zanimljiviji za posjet

Uz Odu radosti koju je izvela Ana Rucner, i puštanjem balona Divljeg srca grada svečano je otvoren modernizirani Zoološki vrt grada Zagreba.

U sklopu modernizacije, među ostalim, izgrađeni su volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u Vrt, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište. Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara. Izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i njegovim uređenjem Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

Zagrebački brat i seka lavići dobili imena

„Sve što je napravljeno, slijedi viziju osnivača Zoološkog vrta grada Zagreba Mije plemenitog Filipovića. Naime, fokus nam je bio na dobrobiti ljudi i životinja. Želimo vjerovati da smo u tome uspjeli, pa da će Vrt svojim stanovnicima biti još ugodniji za život, a gostima draži za posjet. Posebno smo ponosni što su u Zagreb stigli dalmatinski pelikani. Arhitektura nastambi posjetiteljima omogućuje neposredniji kontakt sa životinjama, tj. pogled na afričke ptice i madagaskarske životinje bez vizualnih prepreka. Neki od glavnih ciljeva projekta su jačanje turističkog potencijala grada te povećanje broja posjetitelja uključenih u naše edukativne programe“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

zoološki vrt zagreb | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Nakon modernizacije u Vrt se ponovno ulazi kroz glavni ulaz, novi koji je izgrađen na mjestu starog iz parka Maksimir kraj Prvoga maksimirskog jezera.

„Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – Prva faza“ prvi je infrastrukturni projekt za koji je Grad Zagreb dobio sredstva iz fondova Europske unije. Projekt je vrijedan 38 milijuna kuna, a čak 95 posto novca (gotovo 36 milijuna kuna) osigurao je Europski fond za regionalni razvoj.

Jedna je novost stigla i na zagrebačke ulice. Njima kruži tramvaj oslikan obilježjima Zoološkog vrta grada Zagreba.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.