Vrtić Igre za djecu 11. rujna 2016.

Traže se imena za brata i sestru laviće iz zagrebačkog ZOO vrta

zoološki vrt lavići dinamo
Foto: Zoološki vrt
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za zagrebačku lavlju mladunčad traži se jedno muško i jedno žensko ime. Najslavnije stanovnike maksimirske šume posjetili nogometaši Dinama

Zoološki vrt grada Zagreba objavio je kojeg su spola mladunci u obitelji lavova.

„Nikome nije bilo lako čekati, ali htjeli smo spol mladunaca utvrditi tako da u najmanjoj mjeri uznemiravamo njih i njihovu majku Nyotu. Zato smo pričekali da se odvažnije krenu odvajati od majke. Strpljenje nam se isplatilo. Mladunci su na miru pregledani i utvrđeno je da su brat i sestra. Utoliko će i biranje imena lavićima biti uzbudljivije. Putem naše Facebook stranice tražimo, dakle, po jedno muško i žensko ime“, kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok te pozvao građane da puste mašti na volju. Pritom je obraćajući se treneru Dinama Zlatku Kranjčaru koji je s prvom momčadi Dinama posjetio Vrt, kazao u šali kako bi se mali muški lav mogao zvati i Cico.

zoološki vrt lavići dinamo | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Zlatko Kranjčar okupljenima je sugerirao da nadahnuće za imena lavića pronađu u odličjima najbogatijoj generaciji hrvatskih olimpijaca. S tim su se prijedlogom složili i njegovi prvotimci kojima je posjet Vrtu zamijenio zajedničku šetnju, jedan od obveznih rituala pred utakmicu.

Lavlja obitelj ostavila ih je bez daha. Živahni su i lijepo napreduju iz dana u dan, pa im majka dopušta i veća udaljavanja.

zoološki vrt lavići dinamo | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

„Lavići su sada već istražili svaki kutak svoje nastambe, a iako ih majka potiče na samostalnost, brižno ih prati pogledom. Unatoč spolnoj razlici brat i sestra se ponašaju jako slično i tako će biti do njihove spolne zrelosti. Slično i izgledaju jer će se kod mužjaka prve naznake grive početi pojavljivati tek sa šest mjeseci. Sada im se mliječni zubi mijenjaju u trajne, a počeli su jesti i meso“, kazala je Dijana Beneta, kuratorica za sisavce u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Na Facebook stranici Zoološkog vrta grada Zagreba građani mogu predlagati imena za laviće do srijede, 14. rujna. Tada će ocjenjivački sud Vrta izabrati po pet najboljih za svako mladunče. Potom će tijekom vikenda građani moći glasovati za ona koja im se najviše sviđaju, a objava imena koja su dobila najviše glasova, bit će utorak, 20. rujna 2016. godine.

zoološki vrt lavići dinamo | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.