Vrtić Igre za djecu 30. listopada 2016.

Jesen u Zoološkom vrtu: Bundevijada u divljem srcu grada

bundevijada
Foto: Zoološki vrt
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Životni prostor stanovnika Zoološkog vrta grada Zagreba u nedjelju, 30. listopada, bit će obogaćen bundevama

Krajem listopada u Zoološkom se vrtu tradicionalno održava Bundevijada kojoj je cilj razveseliti što veći broj životinja.

Građani su pritom pozvani da od 10 do 13 sati sudjeluju u tzv. slasnoj radionici, tj. da prema smjernicama edukatora izdube i ukrase bundeve na način da se kod životinja potakne njihovo prirodno ponašanje.

bundevijada | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Kako bi životinje aktivirale sva svoja osjetila, u neke se bundeve prema uputama nutricionista stavlja hrana. Drugi pak dio životinja izdubljene bundeve koristi kao poligon za istraživanje.

Abrakadabra Zoo: Priče o životinjama kroz mitove i legende

Od 13 sati bundeve će biti poslužene rakunima, kapucinima, zmijama, cibetkama, merkatima, medvjedima i lemurima. Enrichment, tj. obogaćivanje životnog prostora njegovih stanovnika u Zoološkom se vrtu provodi kontinuirano u sklopu sustavne brige za dobrobit životinja. U njegovu osmišljavanju i provođenju sudjeluju timaritelji, zoolozi, nutricionisti i veterinari.

Nakon što je završila prva faza modernizacije, u Vrt se sada ponovno ulazi kroz glavni ulaz, onaj iz parka Maksimir.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.