Vrtić Igre za djecu 15. listopada 2020.

Jelena Veljača napisala slikovnicu: Princeza Čučkolina je priča o svoj djeci koja su 'drugačija'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Princeza Čučkolina je slikovnica za djecu i odrasle, za sve one koji se osjećaju drugačijima, čija su djeca drugačija, i prati put svakog čitatelja do spoznaje da je to zapravo priča o njima.

Spisateljica Jelena Veljača i ilustratorica Ana Tevšić Nauković ovog su vikenda, u subotu, 10. listopada 2020., službeno prezentirale slikovnicu nazvanu Princeza Čučkolina. Autoricu Jelenu i ilustratoricu Anu tim su povodom podržali brojni prijatelji i obitelj te predstavljanje pretvorili u veselo događanje. 

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Princeza Čučkolina nastala je iz silne želje autorice Jelene Veljače da našoj djeci svijet predstavimo kao mjesto gdje se slave različitosti. Suradnja s ilustratoricom Anom Tevšić Nauković oživjela je svemir Nježnog, Velikodušnog i Ljubaznog, svemir kojem se nadamo dok čitamo ovu priču o prihvaćanju samih sebe i drugih oko nas. 

"Princeza Čučkolina je priča o svoj djeci koja su "drugačija" ili odrastaju "drugačije". Moram staviti navodnike uz tu riječ, jer smo zapravo svi drugačiji- i to je nekako poanta priče. Sanjam o svijetu u kojem će se različitosti slaviti i u kojem će one biti alat osnaživanja i samoosnaživanja, a ne prostor stigmatizacije i traume", komentirala je Jelena Veljača.

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ponosna sam na ovaj projekt s Jelenom zato što mislim da vrijeme koje provedemo s vlastitom djecom uz večernje priče i knjige je zaista od neprocjenjive važnosti. Meni je kao dizajnerici posebno drago to što će djeca uz ovako divnu priču listati moje ilustracije – nadam se da ćemo time potaknuti naše čitatelje/čitateljice da i sami pišu ili crtaju te tako razvijaju vlastitu maštu i kreativnost, izjavila je ovom prilikom Ana Tevšić Nauković.

 | Author: Promo Foto: Promo

Princeza Čučkolina je slikovnica za djecu i odrasle, za sve one koji se osjećaju drugačijima, čija su djeca drugačija, i prati put svakog čitatelja do spoznaje da je to zapravo priča o njima. Uz knjigu, Jelena i Ana osmislile su i izradile lutkicu glavne junakinje, s ciljem da svojim mladim čitateljicama i čitateljima aktiviraju maštu i nastavak priče kroz igru s ovom ručno rađenom igračkom.

 | Author: Promo Foto: Promo

Slikovnica i lutkica se prodaju u –L,A. design studiju u Dežmanovom prolazu 4 i putem weba www.allthatisnew.com po cijeni od 125kn.

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Možda te zanima... Zašto je dobro za dijete da vam je kuća puna knjiga? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.