Roditelji 09. rujna 2020.

Što su najpoznatije hrvatske mame napisale svojoj djeci?

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jelena Veljača, Nevena Rendeli, Ella Dvornik i Lucija Lugomer javnosti su najzvučnija od stotina i stotina imena majki koje su ostavile svojoj djeci poruke za budućnost u okviru BEBIVITA projekta „Umjetnost života“. Poruke ljubavi, iskrenosti, nade i želje poslužit će kiparu Denisu Kraškoviću za skulpturu s temom majčinstva koju će BEBIVITA donirati Muzeju grada Šibenika

Ljubav ne prestaje jer se ne vidimo - zapisala je za budućnost Jelena Veljača svojoj kćeri Leni ( https://www.instagram.com/p/CEvxloiD0UT/) u sklopu BEBIVITA projekta Umjetnost života. Svaka mama ima svoju mudrost života i svaka je od njih neprocjenjiva. Zato ih je Bebivita odlučila prikupiti na jednom mjestu u čemu je naišla na izuzetan odaziv roditelja u Hrvatskoj. Stotine mama i tata ostavili su svoje poruke koje će biti korištene kao inspiracija za izradu skulpture pod nazivom Umjetnost života akademskog kipara Denisa Kraškovića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cura je otišla s bakom i didom sama na more prvi put! 💙 a mama je malo uzbudjenija od nje 😉🤣 prije nego sam ju pustila, rekla sam joj rečenicu koju i sebi trebam često ponavljati jer ju znam zaboraviti: LJUBAV NE PRESTAJE JER SE NE VIDIMO i to je ujedno i poruka koju sam joj napisala u sklopu projekta by @bebivita.hrvatska koja prikuplja poruke mama i tata svojim klincima koje će poslužiti kao inspiracija za umjetničko djelo umjetnika denisa kraškovića ✌🏻 kip će bebivita donirati muzeju grada šibenika & jedva čekam odvesti lenu da ga zajedno pogledamo👩‍👧 #girlswholovetotravelforever a koju biste poruku vi voljeli poslati svojoj djeci u budućnosti? ako želite da i vaša bude zapisana, link je u storyju #bebivita #umjetnostzivota

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12) on

Ponekad kad vas gledam tako male, slatke i umiljate pokušavam vas zamisliti kao odrasle žene. Samopouzdane, sretne, razigrane i bezbrižne, žene koje kroče kroz život sigurne i hrabre, jake ali i nježne, svjesne sebe ali i odgovorne i empatične prema drugima. Nadam se da ću barem malo i ja biti zaslužna što ste takve iako ću sigurno negdje pogriješiti, iako ćete mi sigurno nešto zamjeriti. Nisam savršena kao što ni vi ne morate biti savršene, ali morate voljeti sebe da biste mogle voljeti druge. - zapisala je u okviru projekta Umjetnost života Nevena Rendeli( https://www.instagram.com/p/CEt0DK3lz-p/) , mama tri predivne djevojčice. Ella Dvornik Pierce ( https://www.instagram.com/p/CE3vJFfBvkz/) svojim curicama Balie i Lumi također ostavila poruku te je pozvala i druge roditelje da ostave poruke svojim mališanima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ponekad kad vas gledam tako male, slatke i umiljate pokušavam vas zamisliti kao odrasle žene. Samopouzdane, sretne, razigrane i bezbrižne, žene koje kroče kroz život sigurne i hrabre, jake ali i nježne, svjesne sebe ali i odgovorne i empatične prema drugima. Nadam se da ću barem malo i ja biti zaslužna što ste takve, iako ću sigurno negdje pogriješiti, iako ćete mi sigurno nešto zamjeriti. Nisam savršena kao što ni vi ne morate biti savršene ali morate voljeti sebe da biste mogle voljeti druge. Vaša mama" Ovu sam poruku ostavila svojim curama u sklopu divnog društveno odgovornog projekta @bebivita.hrvatska koja prikuplja poruke mama i tata svojim klincima, koje će poslužiti kao inspiracija za umjetničko djelo umjetnika Denisa Kraškovića. A sam kip će #bebivita donirati Muzeju grada Šibenika te će kip biti tamo izložen. Također, sve poruke će biti skupljene u knjigu lijepih poruka te će tako biti dostupna online (u pdf obliku) kad god želite pogledati poruku. Koju biste poruku vi voljeli poslati svojoj djeci u budućnost? Ostavite poruku na https://www.bebivita.hr/blog/novosti/zajedno-stvaramo-umjetnost-zivota-sudjelujte/ (link u storiju) i postanite dio vječnosti. . . . #forever #futureforourkids #bebivita #umjetnostzivota #motherhood #motherofthree #semptember2020 #nevenarendeli

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli) on

Ponekad roditelji nisu ni svjesni da svaka lijepa riječ, koju upute svojem djetetu, formira u njemu stabilnost, osjećaj pripadnosti, sigurnosti i ljubavi i baš zato, baš ovim projektom, Bebivitina želja je bila potaknuti što više mama i tata da napišu svoje izrečene i neizrečene misli i poruke koje bi željeli uputiti svom djetetu, a koje će oni pročitati možda već sutra, a možda tek za 5, 10 ili više godina i tako primiti trajnu uspomenu.

Tako je razmišljala i influencerica Lucija Lugomer ( https://www.instagram.com/p/CD2-TmKjC9P/) pa je svom sinu Leonu ostavila poruku, a pozvala je i druge roditelje da joj se pridruže i zapišu sve svoje neizgovorene želje, riječi, nadanja i sanjanja koja ih spajaju s njihovim najvećim blagom - djecom. Poruke ostaju trajno zapisane, a sa svojim djetetom možete uvijek otići na izlet u Šibenik te mu pokazati skulpturu čiji ste i vi dio. Također, poruke ostaju sažete u virtualnom izdanju tako da ju u bilo kojem trenu možete čitati i pokazivati ih svojim mališanima kojima tako ostavljate zaista posebnu uspomenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bitno je da procitate ovaj tekst jer danas mozete biti dio umjetnickog djela u kojoj svatko od nas moze sudjelovati! Dakle, Sibenik kao grad djece ostvariti ce svoju dugogodisnju zelju i u suradnji sa @bebivita.hrvatska napraviti ce u Muzeju grada Sibenika skulpturu pod nazivom Umjetnost zivota kao djelo naseg akademskog kipara Denisa Kraskovica. E sad, kako mi mozemo sudjelovati? Tako da ‘na papir’ izgovorimo i zapisemo sve svoje neizgovorene zelje, rijeci, nadanja i sanjanja koja nas spajaju sa nasim najvecim blagom - nasom djecom, te ona postaju trajno zapisana a vase dijete kroz 5,10,20 godina moze procitati svoju poruku ‘samo’ zato sto je otisli na izlet u Sibenik! Podrzimo ovu prekrasnu akciju jer ce porukice biti sazete i u virtualnom izdanju tako da u bilo kojem trenu mozete citati i pokazivati ih svojim malisanima. Sto biste porucili onima na kojima svijet ostaje? Ostavi svoju poruku na @bebivita.hrvatska (link cu staviti na story ili vi slobodno mozete na bebivitin web gdje vam sve detaljno pise) i uzivajte u uspomenama kroz umjetnicko djelo!♥️ Ja sam svoju poruku Leoncicu ostavila a to mozete i vi do kraja kolovoza. Cmok! • • • • • • • • • • • • • • #family #fam #mom #dad #brother #sister #brothers #sisters #bro #sis #siblings #love #instagood #father #mother #related #fun #photooftheday #children #kids #life #happy #familytime #seaside #beach #bebivita

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Mnoge stvari o kojima majke razmišljaju kada dobiju dijete, ali i tijekom prvih godina njegova života, nikada ne izgovore na glas. Želje, nadanja, strahovi, tiha sanjarenja, ostanu tako zauvijek skriveni u vama. Šteta jer još par dana imate priliku da ostavite svoju poruku na Bebivitinom webu.

https://www.bebivita.hr/blog/novosti/zajedno-stvaramo-umjetnost-zivota-sudjelujte/

Bebivita će skulpturu inspiriranu vašim porukama donirati Muzeju grada Šibenika, gradu koji je već 60 godina mjesto održavanja Međunarodnog festivala djeteta, koji će je izložiti kao dio stalnog postava. U sklopu postava će biti izložena i knjiga s porukama što će na jedinstven način spojiti umjetnost i život.

''Tema je bilo majčinstvo, odnosno majka i dijete pa mi se idealan učinio prikaz sredozemne medvjedice i njezinog mladunčeta u veličini 2x2 metra. Ideja je bila prikazati mladunče kako silazi u novi život uz podršku majke koja je uz njega te ga pazi. Skulptura će biti i interaktivna pa će se djeca moći s njom zbližiti, odnosno moći će se i penjati po njoj. Također, ima i komponentu očuvanja prirode jer je upravo ova životinja ugrožena vrsta u Jadranu i Mediteranu, a ujedno je to i edukativno za djecu i odrasle.'', opisao je skulpturu akademski kipar Denis Krašković. Dodao je i kako mu je ova skulptura bila lijepi izazov te mu se inicijativa veoma svidjela i vrlo se rado odazvao.

Poruke će biti sažete i u virtualnom svijetu gdje će im se uvijek moći pristupiti online i pokazati mališanima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.