Vrtić Igre za djecu 25. rujna 2016.

Festival plesa, pokreta i igre nudi pravo bogatstvo sadržaja

kliker
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kliker festival održat će se u Varaždinu i nudi iznimno bogat i zanimljiv program za djecu i mlade. Prikazivat će se i plesni filmovi, multimedijske instalacije, a posebna vrijednost festivala je i interaktivna izložba 'Muzej plesa'

Kliker festival je međunarodni festivalu koji će se održati u Varaždinu, te dijelom u Novome Marofu, od 24. do 30. listopada, i u okviru kojeg će biti izvedeno osam recentnih plesno-scenskih programa, od čega tri premijerno, zatim rezidencijalni, edukativni i interdisciplinarni programi i radionice - najavili su organizatori Kliker festivala, umjetnička organizacija Vrum. 

Program je pažljivo selektiran, naglasio je Dejan Košćak, odabrano je ono najkvalitetnije, a poseban naglasak stavljen je na edukativan sadržaj. No iako je sadržaj festivala ponajprije usmjeren djeci i mladima - od beba i predškolske djece preko polaznika osnovne škole do srednjoškolaca i studenata - on se obraća svim generacijama, cijelim obiteljima, ali i pedagozima, odgajateljima te stručnjacima.

kliker | Author: Promo Foto: Promo

U moru izvedbi, druženja, radionica i stručnih seminara, filmova i multimedije, rezidencijalnih programa, interaktivne izložbe teško je izdvojiti ono najvrednije. Spomenimo zato tek dio toga što publiku očekuje tijekom festivala. Prva premijera, i to na gradskim ulicama, publiku očekuje još uoči festivala, u sklopu happeninga pod nazivom Kliker family day. Tada će Plesni centar Tala izvesti predstavu pod nazivom 'Zebre su u gradu', namijenjenu svim uzrastima.

One nešto starije, nominalno iznad 13 godina, mogla bi zainteresirati predstava 'Boys Awakening' austrijskog Foxfire Theateram, koja se bavi bitnim pitanjima za te formativne godine. Studio za suvremeni ples gostuje s predstavom 'Ritam tam', namijenju već onima starijima od dvije godine, a za tu dob je i predstava 'Radna bilježnica'. 

kliker | Author: Promo Foto: Promo

Za najmlađe, one već od šest mjeseci, tu su 'Črčke', nastala u slovensko-finsko-hrvatskoj koprodukciji. A za one koji završavaju vrtić ili su krenuli u školu mogla bi zanimati izvedba pod nazivom 'Minimi'.  Od radionica izdvojimo one pod nazivima 'Plesni film i video' (14+), 'Klikofonija' (10+), 'Kreativna komunikacija' (4-99), 'Urban style' (6+)...

Prikazivat će se i plesni filmovi, multimedijske instalacije, a posebna vrijednost festivala je i interaktivna izložba 'Muzej plesa'. Riječ je o međunarodnom projektu koji će svoju hrvatsku premijeru imati upravo u Varaždinu u sklopu ovogodišnjeg Kliker festivala. 

kliker | Author: Promo Foto: Promo

Cijelog festivala, naravno, ne bi bilo bez pokrovitelja i organizacijskih partnera. - Grad Varaždin već više od deset godina nosi titulu Grad prijatelj djece, što pokazuje kroz razne aktivnosti koje se provode u tu svrhu. Ovakvim programima omogućava se dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture te se općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture – rekla je Danijela Vusić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

kliker | Author: Promo Foto: Promo

Kliker festival počinje 24. listopada i završava 30. listopada. Dođite i 'kliknite' s bogatim programom, pozivaju organizatori! A uskoro počinje i prodaja prvih ulaznica!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.