Vrtić Igre za djecu 11. siječnja 2019.

Asterix i Obelix zabavit će i nasmijati, ali razgovaraj s djetetom o nasilju

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U kina su stigli već svima dobro poznati Gali Asterix i Obelix. Baš kao i u prethodnim nastavcima njihove avanture su smiješne i zabavne

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kina su stigli već svima dobro poznati Gali Asterix i Obelix. Baš kao i u prethodnim nastavcima, opet zadaju muke Rimljanima, ali se i susreću sa starim druidom koji na nepošten način pokušava doći do tajnog recepta čarobnog napitka. Film "Asterix: Tajna čarobnog napitka" pravi je užitak za cijelu obitelj, pri čemu će se svi dobro zabaviti i nasmijati. Međutim, u filmu je i nasilje prikazano kao simpatično i smiješno i zato bi bilo dobro da nakon filma roditelji porazgovaraju s mališanima o nasilju i kako bez njega rješavati probleme. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, te se prikazuje u 2D­-u i 3D-u. 

Možda te zanima... Od Simbe do Else: 6 filmova koji dolaze u kina sljedeće godine Vrtić

KIDS FRIENDLY: ASTERIX: TAJNA ČAROBNOG NAPITKA, animirani, 85 min

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilje se povremeno pokazuje i to kao nešto smiješno i simpatično. Djeca oponašaju i uče iz onoga što vide. Ako su izloženi nasilnom ponašanju, kojeg sve više ima u filmovima i crtićima, počet će ga doživljavati kao normalan način ponašanja prema drugima. Također, treba napomenuti da u filmovima i crtićima nikada nisu prikazane stvarne posljedice tog nasilja. 

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je umjeren i primjeren i manjoj djeci.

Možda te zanima... Grinch pokazuje da dobrota i suosjećanje čine život ljepšim i sretnijim Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.