Vrtić 21. listopada 2024.

Bili smo na premijeri predstave o Baby Lasagni: šarmantno, duhovito i vrlo zabavno!

Foto: Luka Dubroja
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi znamo sve o Baby Lasagni i njegovom strelovitom usponu do slave. No, kako je to izgledalo iz perspektive njegove tri mačke? O tom govori ova zabavna predstava koja će klince oduševiti, a ni roditelje neće ostaviti ravnodušnima.

Gotovo da sigurno možemo reći da nema puno onih u ovoj našoj zemlji koji nisu čuli za Baby Lasagnu. Barem čuli, a najčešće i znaju barem okvirno njegovu priču, njegov put. I opet, barem okvirno, iako uglavnom velika većina zna sve o njemu, njegovoj zaručnici, njegovim mačkama, njegovom životu. Nevjerojatno je uopće pomisliti da prije godinu dana ime Baby Lasagna nije nikom baš ništa značilo. Nije čak ni bilo ime.

Možda te zanima... Uskoro predstava o Baby Lasagni i njegovim macama: 'Baby Lasagna – mačke i spačke' Školarci

A danas Baby Lasagna ima – predstavu. Odnosno, točnije, njegove mačke imaju predstavu: Baby Lasagna – mačke i spačke. Pretpremijera predstave koju je osmislila i izvodi umjetnička organizacija Petit teatar održana je u nedjelju u kazalištu Trešnja. Za premijeru se tražila ulaznica više, a bez obzira na vrlo raznoliku publiku, u kazalištu je vladala tišina – osim u trenutcima kad su svi žarko poželjeli sudjelovati u predstavi. Već je to bilo svojevrstan kompliment predstavi.

S obzirom na okolnosti – slavna osoba, idealan trenutak, puno sponzora – moramo priznati da očekivanja od predstave nisu bila posebno visoka. No, onda nas je predstava zapravo iznenadila. Da, to je predstava o Baby Lasagni, da, to je predstava koja doslovno na daske prenosi nešto što točno znamo kako se odigravalo (dobro, nisu mačke prijavile Baby Lasagnu na Doru, ali…) i zapravo tu nema puno prostora za – zabavu.

 | Author: Luka Dubroja Foto: Luka Dubroja

Osim što ima – kad se sve to ispriča kroz oči i riječi tri mačke koje su postale slavne zbog svog čovjeka, Marka Purišića a.k.a. Baby Lasagne. Branka, Gertruda i Stipe glavni su i jedini glumci u ovoj predstavi i svoj su zadatak obavili vrhunski. I ne samo zato što su uspjeli prijaviti Marka na Doru, nego zato što su uspjeli zabaviti publiku svih generacija.

Red zanimljivih razgovora, red glazbe, red šala, red savršeno pogođene mačje igre, red plesa – sve je to vrlo dobro ukomponirano u predstavu koja je izmamila ne samo osmijehe, nego i gromoglasan smijeh kako one najzahtjevnije mlade publike, tako i roditelja. I roditelji su dobili samo svoje prilike za osmijeh svaki put kad bi lik Gertrude poznatim stihovima hrvatskih izvođača popratio neki događaj u predstavi. Simpatičan detalj!

 | Author: Luka Dubroja Foto: Luka Dubroja

Zanimljivo je istaknuti da iako Marko Purišić i njegova zaručnica Elizabeta Ružić ne sudjeluju u predstavi, odnosno ne glume, itekako su dali svoj doprinos. Oni su, naime, dali glumačkoj ekipe svoje dojmove, ispričali svoje priče i anegdote iz stvarnog života sa svojim mačkama, pa je predstava zapravo vrlo vjerna kopija života s trima mačkama. Osim tog, baš kao i stvarna priča Baby Lasagne, ova predstava šalje poruku o važnosti obitelji, o tome kako ne treba odustati i kako uspjeh može doći vrlo neočekivano.

Likove famoznog Stipe, sramežljive Branke i prpošne principesse Gertrude, utjelovili su glumci Andrija Nazlić, Antonija Marijanović te Anamarija Jurišić Osmeričić, koja nije skrivala svoje oduševljenje nakon premijere:

„'Igrati na premijeri ove predstave bilo je nevjerojatno iskustvo koje je sa sobom nosilo puno uzbuđenja, ali i odgovornosti. Posebno mi je bilo divno graditi lik mačke Gertrude, koju sam kroz proces oblikovala inspirirana videima prave mačke Baby Lasagne. Njene pokrete i osobnost utkala sam u svoj lik, što mi je dalo poseban osjećaj autentičnosti i slobode u igri. Također, rad i igra na sceni s kolegama Antonijom Marijanović i Andrijom Nazlićem bili su predivni. Nevjerojatno smo se međusobno nadopunjavali i nasmijavali, a zajedno smo stvorili atmosferu koja je bila i zabavna i emotivna.''

 | Author: Luka Dubroja Foto: Luka Dubroja

Svoje dojmove nakon premijere nije krila ni Katarina Madirazza, naša poznata glumica koja i osnivačica Petit teatra.

„Kada sam kretala u ovaj projekt, nisam mogla ni zamisliti da će toliko odjeknuti. Prvenstveno hvala cijelom timu na čelu sa redateljicom Sarom Stanić Blažević, autoricom teksta Kristinom Kegljen i koreografom Brankom Bankovićem, koji su odradili vrhunski posao i stvorili jednu toplu divnu predstavu, Matea Japec kostimima je upotpunila cijeli vizualni doživljaj, kao i Jakov Gavran s rekvizitima. Glazbu su originalno napravili i osmislili Frano Durović, Karlo Mrkša i Filip Triplat, a cijeli vizualni dizajn potpisuje Vito Deverić,“ kazala je Madirazza, te dodala:

Ponovno hvala prvenstveno Marku i Elizabeti na svoj pomoći te na dopuštenju da se ova predstava uopće ostvari! I u čast njima, molimo da nam se svi koji bi voljeli pogledati predstavu, a ne mogu si priuštiti ulaznicu, jave na mail petit.teatar@gmail.com.''

 | Author: Luka Dubroja Foto: Luka Dubroja

Termine igranja predstave u kazalištu Trešnja možeš pronaći ovdje, a termine gostovanja u drugim gradovima na Instagram profilu Petit teatra.


Možda te zanima... Želimo novu slikovnicu Baby Lasagne! Njegov mačak Stipe priča o velikom prijateljstvu Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.