20. svibnja 2015.

Ulična umjetnost okupila sve generacije

pimp my pump praktikum
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na Željezničkom kolodvoru u Zagrebu održane su likovne radionice posvećene oslikavanju stolića po uzoru na djela petero modernih umjetnika, a polaznici su oslikavali i reciklažne pumpe

Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu na dva dana postao je dom ulične umjetnosti te na jednom mjestu okupio sve generacije.
Dečki iz umjetničkog kolektiva Pimp my pump pretvorili su četiri stara vagona u izložbeni prostor i postavili svoju “Putujuću izložbu”. Posjetitelji su mogli vidjeti presjek dosadašnjih radova Pimp my Pump-a, humanitarnu izložbu Pomozi Nepalu, pogledati dva filma i plesati uz pratnju DJ-a.

pimp my pump praktikum | Author: Promo Foto: Promo

Tijekom oba dana događanja održane su likovne radionice, pod vodstvom voditeljice likovnih radionica i akademske kiparice Melite Omeragić, koje su bile posvećene oslikavanju stolića po uzoru na djela petero modernih umjetnika, a polaznici su oslikavali  i reciklažne pumpe.

Oni najmlađi oslikavali su šablone pumpi na papiru. Dodatno su oslikane i stare poštanske vreće i tako im je dano novo ruho i nova namjena – koristit će se kao uredske vreće za papir! 

pimp my pump praktikum | Author: Promo Foto: Promo

Tijekom dva dana preko 40 djece super se družilo s roditeljima i napraviljeno je puno kreativnih djela koja će i ubuduće imati svoju namjenu u aktivnostima i radu Udruge Praktikum.

pimp my pump praktikum | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.