Trudnoća Trudnica 14. prosinca 2023.

Samo ovih 6 stvari moraš kupiti prije nego što se beba rodi!

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Melissa Willets, majka četvero djece podijelila je kojih je 6 stvari uistinu potrebno kupiti prije rođenja djeteta.

“Kad sam bila trudna sa svoje troje djece, kupila sam svaki mogući dječji predmet nekoliko mjeseci unaprijed. Dječji krevetić, stol za presvlačenje, autosjedalicu, ljuljačku, grijalicu za boce, dekice, nosiljku za bebe, dude, posteljinu, ručnike, igračke, knjige, kante za pelene, kolica, prostirke za igranje. SVE.

A onda je 99 posto stvari stajalo u kutu sobe mjesecima, neiskorišteno. Jer novorođenče zapravo traži mnogo manje nego što mislite. Što se tiče stvari koje sam vidjela u trgovinama za bebe i pomislila: "Oh, to će nam tako trebati!" , ništa nam od toga nije trebalo. 

dojenje Možda te zanima... Oprema za dojilju: Što sve ti može pomoći kod dojenja? Beba

Kanta za pelene? Ako je pelena bila super smrdljiva, izbacila sam ju van iz kuće, što prije.

Dakle, s ovom trudnoćom kupila sam samo šest stvari i to je sve što kupujem do dolaska naše bebe. Naučila sam da vremena ima za kupiti stvari koje će nedostajati. Da budem iskrena, neke osnovne stvari već imam od prije.

Ovih 6 stvari kupujem prije poroda:

  1. Nosiljka za bebu. Znam da ću svoju bebu isprva htjeti držati što bliže sebi, pa ovo mora imati.
  2. Ručnici. Kupila sam nove ručnike s kapuljačom za bebu jer će se izgubiti u većim ručnicima koje koristim za stariju djecu.
  3. Autosjedalica/jaje. Sigurnost prije svega.
  4. Kombinezoni i pidžamice.
  5. Boce. U prošlosti sam imala problema s dojenjem, pa želim biti spremna. Ako planirate dojiti, zamijenite ovaj dječji proizvod za izdajalicu ili grudnjak za dojenje.
  6. Pelene i maramice. Bez ovog se, naravno ne može živjeti..

Moj novi pristup kupnji dječje opreme uklonio je puno stresa iz ove trudnoće. Iskreno: dječje stvari su suludo skupe! Planiranje kupnje osnovnih potrepština za dijete omogućuje nam da se usredotočimo na ono što je zaista važno: na trudnoću i uživanje u iščekivanju naše nove bebe!”

krevetić beba san spavanje Možda te zanima... Rabljena ili nova oprema za bebu: što smiješ posuditi, a što ipak kupiti novo? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.