Beba Svijet kako ga vide mame 08. prosinca 2020.

Pogledajte našu listu najboljih božićnih darova za trudnice

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Najbolja prijateljica ti je trudna i nemaš ideju što joj darovati za Božić, a da nije robica za bebu? S ovim praktičnim darovima sigurno nećeš promašiti

Većina mama složit će se s tim da je trudnoća zimi mnogo ugodnija od one ljeti. Nema visokih temperatura i navala vrućine, a kako bi dodatno uživale u tom periodu, donosimo nekoliko prijedloga kojima možeš razveseliti svaku trudnicu.

Tople anatomske papuče

Promjene s kojima se susreću žene u trudnoći znaju predstavljati veliki izazov. Kilogrami se nakupljaju, pojavljuju se grčevi u mišićima, bol u kralježnici, zglobovi postaju nestabilni, a stopala se spuštaju. Baš zato što je većina tereta na stopalima, obuća za trudnice mora biti pomno odabrana.

Zato nećeš pogriješiti s toplim anatomskim papučama koje će zimi zagrijati i najhladnija stopala. Takva obuća potiče cirkulaciju i sprečava oticanje stopala. Ovaj dar je praktičan i svaka trudnica bit će ti vrlo zahvalna na njemu.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Udobni jastuci u raznim oblicima

Kvalitetan odmor i san prijeko su potrebni budućim mamama jer se nakon dolaska bebice neko vrijeme neće naspavati. Ljudi najčešće spavaju na leđima ili na trbuhu, no trudnicama se to ne preporučuje. Pravo rješenje je jastuk za trudnice, koji im omogućuje najudobniji položaj te istodobno podupire trbuh i dijete. Na raspolaganju je gotovo cijela abeceda oblika, pa tako možeš birati razne forme, poput slova C, L, U.

Oblik polumjeseca osigurava stabilnost, udobnost, podupire glavu, vrat, kralježnicu i zdjelicu. Jastuci za dojenje najčešće su u obliku slova C, zbog čega ublažavaju bolove bradavica i kralježnice jer sprečavaju nespretno savijanje kralježnice tijekom dojenja. Koji god da odabereš, nećeš pogriješiti.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Usisivač koji sam obavlja posao

Zamisli uređaj koji čisti podove za tebe, a da nisi ni ustala s kauča ili da čak možeš postaviti raspored čišćenja gdje god se nalazila. Zvuči poput znanstvene fantastike, zar ne? Ako želiš impresionirati bilo koju trudnicu, ovaj robotski usisivač savršen je dar.

Zbog velikog trbuha trudnice se ne mogu saginjati i obavljati kućanske poslove kao što su to mogle prije nekoliko mjeseci (a partner nikad ne usisa temeljito). Dok robotski usisavač Roomba radi, trudnica se može odmarati ili obavljati neku drugu aktivnost, a da ne žrtvuje čistoću doma. Kad bolje razmislimo, ovakva robotska igračka dobro bi došla svakoj ženi.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Trudnički planer i dnevnik

Zamisli da nakon deset godina znaš djetetu reći kad je napravilo prve korake ili izreklo prvo „mama“. Sve je to moguće uz vođenje bilješki u trudničkom planeru. Ova zbirka uspomena omogućuje budućim mamama da vode bilješke o tome kako se beba razvijala iz tjedna u tjedan, ima rubrike u kojima se bilježe sve promjene i važniji datumi pa sve do događaja nakon rođenja djeteta i zajedničke prve šetnje.

Ovaj dnevnik ovjekovječit će ono najljepše - priču koju samo mama i beba mogu ispričati. Budi baš ti ta koja će pružiti ovo nezaboravno iskustvo i daruj svojoj najdražoj trudnici planer kojemu možeš dodati i personalizirani ugođaj.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kozmetika za buduće mame

Svaka žena voli dobiti neku kremicu, parfem ili šminku, samo se ti prioriteti u trudnoći malo mijenjaju. Kako se koža rasteže, svakodnevno treba koristiti posebne proizvode koji potiču njenu vlažnost i elastičnost, posebice na grudima, trbuhu i bedrima.

Kako bi svojoj trudnoj prijateljici pomogla da sačuva izgled kože nakon porođaja, možeš joj darovati kozmetički set s kremama za učvršćivanje i serumima za prevenciju ili tretiranje već nastalih strija. Ovome će se sigurno više obradovati nego nekom skupom parfemu jer je većina trudnica osjetljiva na mirise.

Koji god od ovih darova odabrala, vjerujemo da ćeš buduću mamu veoma razveseliti.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sve nove mame (koje su to postale rođenjem, posvajanjem ili udomljavanjem djeteta) od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. ostvaruju pravo na promociju u A1 ponudi koja uključuje do 500 kn popusta na uređaj uz tarife Savršena i Bezbrižna, kao i dodatne pogodnosti povezane u MOZAIK.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.