Beba Oprema za novorođenče 14. kolovoza 2020.

Kako kupiti kvalitetnu opremu za bebu i ne otići u minus?

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rođenje djeteta radost je za cijelu obitelj, no kupovina dječje opreme predstavlja i trošak, pogotovo ako je riječ o prvom djetetu. Donosimo ti savjete kako nabaviti opremu za bebe po upola povoljnijim cijenama

Iskustva mama koje su već obavile šoping za prvu bebu govore da se trošak može popeti na iznose između 10.000 i 15.000 kuna, što ne čudi jer neke stvari, kao što su krevetić ili kolica, mogu koštati i po nekoliko tisuća kuna.

Kako onda nabaviti krevetić, kolica, nosiljku, hodalicu i sve ostale potrebne stvari za novorođenče, a ne potrošiti cijelu plaću ili otići u minus? Trik je u rabljenim stvarima.

Bebe brzo prerastaju stvari, koje u tako kratkom vremenu najčešće ostaju vrlo dobro očuvane. Ako nisi sretnica koja je od prijateljice naslijedila krevetić, i dalje imaš povoljniju opciju od dućana, a to je Njuškalo i njegova kategorija dječji svijet. Uz malo opreza i nekoliko trikova, objasnit ćemo ti kako nabaviti kvalitetnu opremu.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ne zaboravi na filtre pretraživanja

Ljudi pretragu najčešće počinju tako da upišu pojam koji traže i jednostavno kliknu "Traži". No to može biti ozbiljan gubitak vremena ako već znaš koji su tvoji uvjeti kupnje, odnosno budžet i potrebe. Primjerice, ako tražiš krevetić i na Njuškalu samo klikneš "traži", dobit ćeš 1018 oglasa. No ako u filtre pretraživanja uneseš cijenu do koje si spremna ići ili lokaciju koja ti jedina dolazi u obzir, bitno ćeš suziti rezultate pretrage. Primjerice, uz filtar lokacije ograničen na Grad Zagreb, cijenu do 500 kuna i samo na oglase s fotografijom, rezultati će se smanjiti s 1018 na 280 i njih ćeš mnogo brže pregledati.

Njuškalo ti također nudi opciju spremanja pretrage. To znači da će zapamtiti filtre koje si unijela i svaki put možeš samo osvježiti već spremljenu pretragu. To bi ti moglo biti korisno ako ti se ne žuri s kupnjom, a u interesu ti je pronaći što bolji proizvod.

 | Author: Njuškalo Foto: Njuškalo

Slika govori tisuću riječi

Vjerojatno ne trebamo pretjerano isticati koliko je važno gledati isključivo oglase koji imaju fotografije, to neka ti uvijek bude uvjet. No pripazi i na ono što vidiš na fotografiji jer one ponekad znaju vješto skrivati nedostatke proizvoda. Pazi da je u kadru cijeli proizvod koji kupuješ, odnosno da neki dio nije izrezan. Ako kupuješ stol za prematanje, neka u kadru fotografije bude cijeli stol, a ne samo gornji dio. Ako je fotografija mutna ili snimljena iz velike udaljenosti, nećeš dobro vidjeti stanje materijala, potencijalna oštećenja i slično. Zato radije uvijek zamoli za dodatne fotografije i uštedi si vrijeme odlaska po predmet koji bi te mogao razočarati kad ga vidiš uživo.

Također, ako kupuješ sitnije predmete, dobro je da je u kadru fotografije i neki drugi uobičajeni predmet čija veličina ti je već poznata. Tako ćeš steći dojam o pravoj veličini proizvoda i neće doći do zabune.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Postavi ključna pitanja

Ako u opisu oglasa već ne piše, svakako doznaj neke osnovne informacije o proizvodu - kad je kupljen,  koliko dugo i u kojoj mjeri je korišten... Na internetu potraži cijenu tog proizvoda u prodavaonicama pa procijeni isplati li se ponuda. 

Uvijek je dobro informirati se što više o proizvodu, no za dječju opremu to posebno vrijedi jer kod nje postoje i određeni sigurnosni standardi. Jesi li znala da autosjedalica ima rok trajanja? Razlog je taj što materijali od kojih je napravljena s vremenom gube na kvaliteti, što može biti sigurnosni rizik. Kod sjedalica vodi računa o tome odgovaraju li modelu tvog automobila. Također pripazi od kakve su plastike predmeti za hranjenje, a kod dječje robice provjeri od kojih je materijala jer je zbog higijenskih razloga važno da je možeš oprati na visokim temperaturama.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Plaćaj pouzećem i dogovori osobnu primopredaju

Kad si istražila sve što možeš iz udobnosti naslonjača i odlučila se za kupnju, dogovori primopredaju ili naruči dostavu uz plaćanje pouzećem. Tako možeš uživo pogledati proizvod prije nego što ga kupiš ili jednostavno platiti po preuzimanju od dostavljača na tvoju adresu.

Kupnjom rabljenih predmeta možeš dvostruko uštedjeti i odlično je što ih i ti možeš prodati kad ih tvoj mališan preraste. Još jedna prednost kupnje rabljenih predmeta, osim uštede, je i to što zapravo čuvaš okoliš.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.